Nyheter om spel och spelbranschen sedan 2012

De nominerade till NordicBet MVP Trophy

På tisdag är det final i Champions Hockey League och nu tillkännages de tre spelare som har chans på NordicBet MVP Trophy, priset som går till turneringens mest värdefulla spelare. Mathis Olimb (Frölunda HC), Erik Gustafsson (Frölunda HC) och Joel Lassinantti (Luleå HF) är nominerade till priset och spelar alla i finalen som avgörs i Coop Norrbotten arena.

Från start var det 44 lag från 10 länder som kämpade i Champions Hockey League (CHL). Nu återstår bara Luleå och Frölunda som på tisdag gör upp om titeln som Europas bästa hockeylag. Under finalen tillkännages även vilken spelare som tar hem det åtråvärda priset NordicBet MVP Trophy. Bakom priset står sportspelsbolaget NordicBet som är officiell partner till CHL.

Juryn som utser vinnaren består av Johan Garpenlöv, hockeylegendar och expert på NordicBet, Derek O’Brien redaktör CHL/eSportmedia, Robert Pettersson redaktör på Hockeysverige, Panu Markkanen journalist och Mikael Nilsson marknadschef på NordicBet Sverige.

Här är juryns motivering av finalisterna:

Erik Gustafsson:
”Med sin fina spelförståelse och kanonhårda skott så har Erik Gustafsson varit ett konstant offensivt hot för sitt Frölunda. 19 poäng på tolv matcher som back imponerar. Lägg även till det avgörande målet på övertid mot Kärpet och man kan lugnt säga att han har varit en viktig del av Frölundas framgång i CHL.”

Mathis Olimb:
”Mathis Olimb har stått för en fantastisk CHL-turnering. Med sitt smarta och kreativa spel leder han Frölundas bästa kedja på ett formidabelt sätt och toppar dessutom den totala poängligan i CHL. Lägg även till ett hårt jobb i det defensiva spelet och Olimb är en så nära komplett spelare man kan komma.”

Joel Lassinantti:
”Joel har utvecklats enormt under säsongen och verkligen visat att han klarar av den internationella ishockeyn. Han kompenserar sin ringa storlek med bra spelförståelse, positionering och explosivitet. Det finns en kyla och tävlingsinstinkt i Joels spel som lyser. Lassinantti har varit en av de stora anledningarna till Luleås succé i CHL.”

Vem som tar hem priset kommer att meddelas under finalen på tisdag.

NordicBet är officiell partner till Champions Hockey League och sponsor av KHL-laget Jokerit.

Gå till Start