Nyheter om spel och spelbranschen sedan 2012

Unibet i samarbete med hypade podden Startupveckan

Unibet har inlett ett samarbete med podcasten Startupveckan – den första produkten om den svenska startupindustrin som de tidigare DI-journalisterna Stefan Lundell och Olle Aronsson nu lanserar. Samarbetet med Unibet innebär bland annat en gemensam satsning i Almedalen med liveintervjuer på Unibets scen och poddavsnitt om den digitala ekonomin.

– Unibet var en av 90-talets tidiga innovativa startups och stöpte om hela marknaden för spel genom att redan från början vara helt digitala och globala. Vi är nu inne ett skifte där ökad digitalisering och globalisering lägger grunden för helt nya branscher. Den utvecklingen vill vi belysa tillsammans med Startupveckan, säger Peter Alling, nordisk chef för samhällskontakter på Unibet.

Under Almedalsveckan gör Startupveckan en stor redaktionell satsning i samarbete med Unibet. Besökarna kommer att få ta del av spännande intervjuer från Unibets scen där den gemensamma nämnaren är digitaliseringens samhällseffekter, till exempel utsuddandet av gränser, konsumentmakt och mångfald.

– Den totala insynen och öppenheten på nätet innebär att ingen idag kan lura den digitala konsumenten. För företag, branscher och politiker är det enda alternativet att omfamna den digitala utvecklingen, säger Peter Alling.

Unibets samarbete med Startupveckan sparkar igång redan under våren med en specialpodd om den digitala utvecklingen och fortsätter även efter Almedalen med ytterligare poddavsnitt. Stefan Lundell och Olle Aronsson drev tidigare den framgångsrika Digitalpodden i Dagens Industris regi. Idag släppte de premiäravsnittet av podcasten Startupveckan som finns att ladda ner från bland annat iTunes och Soundcloud

– Startupveckan är en väldigt naturlig samarbetspartner för oss. Det behövs en röst som tar ett grepp på den digitala samhällsförändringen, säger Peter Alling.

Gå till Start