Nyheter om spel och spelbranschen sedan 2012

Svenska Spel lanserar årets “Tipsskoleprovet” – vem kan mest om engelsk fotboll?

Nu är det dags för årets stora utmaning för alla fotbollsexperter. Det första av tre Tipsskoleprov släpps på www.tipsskoleprovet.se idag kl 12.00. Provet är uppvärmningen till Tips-SM 2015, Sverige största tävling där det gäller att tippa flest rätt på Stryktipset. Årets frågor är skrivna av fem journalister från The Guardian med svenske fotbollschefen Marcus Christenson i spetsen, Sunderlands och landslagets Sebastian Larsson och Mr Stryktipset, oddssättaren Putte Ramberg. 

– Det känns otroligt roligt att ha varit med att skriva frågorna till årets Tipsskoleprov tillsammans med mina kollegor på the Guardian. Svenskar har en otroligt bra kunskap när det gäller engelsk fotboll men vi tror att vi har hittat en perfekt mix på frågorna som gör att vi kan kora en värdig mästare efter de tre proven, säger Marcus Christenson.

– När Tipsskoleprovet förra året lanserades blev det en riktig kraftmätning bland alla fotbollsintresserade. Över 13 000 prov skrevs som en perfekt uppvärmning inför Tips-SM, där finalen är ett kunskapsmoment. I år utmanar fotbollsredaktionen på The Guardian tillsammans med Englandsproffset Sebastian Larsson våra tippare i fotbollskunskap, berättar Monica Sandström Kommunikationsansvarig Tipsspelen på Svenska Spel.

Om Tipsskoleprovet

Årets Tipsskoleprov utgörs av tre prov som vardera innehåller 13 frågor om Premier League, Championship och FA-cup, totalt 39 frågor per prov. Varje fråga måste besvaras inom 13 sekunder och resultatet från varje genomfört prov tävlar om mästartiteln – bäst i Sverige på engelsk fotboll. Proven finns på www.tipsskoleprovet.se och läggs ut 21/1, 28/1 och 4/2. Sista datumet att göra proven är 11/2.

Om Tips-SM

För 19:e året i rad anordnar Svenska Spel Tips-SM. Tävlingen pågår under sex veckor med start lördagen 21 februari till och med 28 mars. För att delta i den individuella tävlingen såväl som i lagtävlingen spelas ett 64-raders system på Stryktipset. Fem av de sex omgångarna räknas i tävlingen. Finalen avgörs genom en kunskapstävling om fotboll som äger rum i Stockholm den 24 april. Vinnarna får, förutom mästartiteln, 250 000 kronor (i lagtävlingen delas summan mellan lagmedlemmarna) och en resa till premiären av Premier League. Mer information om Tips-SM finns på www.svenskaspel.se/tipssm.

Gå till Start