Nyheter om spel och spelbranschen sedan 2012

Beskedet: Regeringen skjuter upp utredning om licenssystem

Civilminister Ardalan Shekarabi (S) meddelar att förslaget att reformera svensk spelmarknad med införande av ett licenssystem skjuts på framtiden. Shekarabi skyller beslutet på de borgliga Allianspartierna, enligt en artikel i Dagens Industris torsdagsutgåva.

“Reformen måste tyvärr skjutas på framtiden med anledning av den borgerliga budgeten. Våra utredningsresurser begränsas avsevärt. Det är med stor besvikelse jag meddelar detta”, uppger Shekarabi. Alliansens budget innebär att regeringskansliet måste göra besparingar på 200 miljoner kronor, enligt civilministern.

Under fredagen komenterade Branschföreningen för Onlinespel beskedet i en pressrelease:

Gårdagens besked från civilminister Ardalan Shekarabi att reformeringen av den svenska spelmarknaden nu skjuts på obestämd framtid är en besvikelse för oss i Branschföreningen onlinespel, BOS.

Med utgångspunkt från att det finns ett närmast helhjärtat stöd bland riksdagspartierna för en omreglering av spelbranschen är det vår förhoppning att detta endast är en temporär fördröjning av ett arbete som många önskar se genomfört i en snar framtid. Dessutom kvarstår EU-kommissionens stämningsansökan mot Sveriges spellagstiftning – något som regeringen måste agera på.

– I avvaktan på att utredningsarbetet återigen kan fortsätta med full kraft hoppas vi att regeringen vill fortsätta samarbetet tillsammans med oss, för att på alla sätt ge de bästa förutsättningarna för en hållbar omreglering av den svenska spelmarknaden. Branschföreningen för onlinespel, BOS, är den naturliga samtalspartnern för en omreglering. Ingen kan vår bransch så bra som vi, säger Magnus Silfverberg, vd för Betsson AB och ordförande för Branschföreningen för Onlinespel.

Gå till Start