Nyheter om spel och spelbranschen sedan 2012

Gustaf Hoffstedt ny generalsekreterare för BOS

Riksdagsledamoten Gustaf Hoffstedt blir ny generalsekreterare för Branschföreningen för Onlinespel (BOS). Han lämnar omgående sin riksdagsplats. Hos BOS blir Gustaf Hoffstedts huvuduppgift att aktivt bidra till en hållbar omreglering av den svenska spelmarknaden.

Arbetet med att omreglera marknaden för onlinespel har inletts i Sverige. Regeringen har nyligen tagit första steget i att göra det möjligt för de utländska bolag som redan verkar i Sverige baserat på licenser från andra EU-länder att även söka svensk licens.

Som ett led i detta blir riksdagsledamoten Gustaf Hoffstedt ny generalsekreterare för Branschföreningen för Onlinespel, BOS. Den nya tjänsten ska stärka föreningen och ge näringen en tydlig röst i debatten.

-Vi är mycket glada över att Gustaf Hoffstedt blir föreningens generalsekreterare. Vi har en spännande och viktig tid framför oss när den svenska spelmarknaden ska omregleras. Som representant för 15 privata och statligt ägda spelbolag, utvecklare och programleverantörer är jag övertygad om att vi har mycket att bidra med till beslutsfattarnivå. Här kommer Gustaf Hoffstedt att ha en central roll, säger Magnus Silfverberg, ordförande för BOS och vd för Betsson.

Gustaf Hoffstedt ser fram emot att få lyfta frågan om en förändrad spelmarknad och särskilt chansen att få verka både på ett nationellt och ett internationellt plan.

-BOS ska vara den naturliga samtalspartnern inför omregleringen. Ingen kan vår näring så bra som den här organisationen. Jag ser fram emot goda samtal kring behovet av lika spelregler för samtliga aktörer kring konsumentskydd liksom likvärdiga regler mellan aktörer inom EU, säger Gustaf Hoffstedt. Svensk spelmarknad ska vara förutsägbar och rättssäker, omfatta alla aktörer och stävja sidomarknader.

Gå till Start