Nyheter om spel och spelbranschen sedan 2012

Martin Hedensiö blir ny kommunikationsdirektör på Svenska Spel

Martin Hedensiö har utsetts till ny kommunikationsdirektör på Svenska Spel. Martin Hedensiö är idag kommunikationschef för Nasdaq-koncernen i Europa, Mellanöstern och Afrika (EMEA). Han tillträder tjänsten senast den 1 maj 2015.

– Jag är glad att kunna välkomna Martin Hedensiö till Svenska Spel. Martin är mycket välmeriterad vad gäller såväl ledarerfarenhet som spetskompetens inom kommunikation. Med det uppdrag Svenska Spel har, och den föränderliga marknad vi befinner oss på, får vi stor nytta av Martins erfarenhet och kunskap inom kommunikation och hållbarhetsarbete, säger Lennart Käll, VD för Svenska Spel.

Martin Hedensiö, 50, är ekonom i grunden och inledde sin karriär med koncernredovisning på bland annat ABB Fläkt och Skandia. Därefter sadlade han om, började jobba med kommunikation och har bland annat varit biträdande IR-chef på Electrolux, vice VD och partner på Springtime samt partner och ansvarig för affärsområde Corporate and Financial Communications på Hallvarsson & Halvarsson.

– Jag har jobbat mycket med hållbarhets- och ansvarsfrågor, både i näringslivet och som konsult, och känner väl igen dynamiken i Svenska Spels uppdrag. För mig är det ett fint och viktigt uppdrag och en stor anledning till att jag blev intresserad av tjänsten. Det är också en spännande tid att komma in på Svenska Spel och i den svenska spelbranschen, säger Martin Hedensiö.

Martin Hedensiö kommer att ingå i koncernledningen och rapporterar direkt till vd.

Korta fakta om Martin Hedensiö

Aktuell: Tillträdande kommunikationsdirektör på Svenska Spel.
Familj: Gift, två barn.
Utbildning: Civilekonom, inriktning redovisning/revision, Stockholms Universitet. Studier i franska, marknadsföring och journalistik i Sverige och USA.
Yrkesbakgrund: Arbetade inledningsvis med koncernredovisning och system för finansiell rapportering i sju år. Snart 20 års kommunikationserfarenhet som konsult (egen rörelse, Hallvarsson & Halvarsson, Springtime) och från näringslivet (Electrolux). För närvarande Vice President Corporate Communications EMEA, Nasdaq.

Gå till Start