Nyheter om spel och spelbranschen sedan 2012

ATG avslutar samarbetet med Phumelela i Sydafrika

I går, den 27 november 2014, var den sista dagen då kunder hos det sydafrikanska spelbolaget Phumelela spelade in till ATGs vinstpooler.
– Phumelela har tackat nej till vår nya affärsmodell och därför har samarbetet upphört, säger Hasse Skarplöth, vd ATG.

ATG har en tid arbetat med att ta fram en ny affärsmodell för det internationella samarbetet. Den nuvarande modellen är en standard som de flesta spelbolag över världen använder där arrangören av en tävling får drygt fyra procent på bruttoomsättningen. I den nya modell som ATG har tagit fram delar ATG och partnern på överskottet efter det att spelarnas vinster är utbetalade.
– Med vår nya affärsmodell vill vi skapa en långsiktig och hållbar internationell affär och samtidigt få rimligt betalt när andra länder spelar till våra tävlingar, så är inte fallet idag. Vi har presenterat den nya affärsmodellen för Phumelela. De accepterar inte den nya modellen och har därför tackat nej till fortsatt samarbete, säger Hasse Skarplöth.

ATG har ytterligare ett 15-tal avtal med internationella samarbetspartners som löper ut vid årsskiftet. Förhandlingar pågår med de aktuella bolagen där bland andra Norsk Rikstoto, Danske Spil och Fintoto i Finland ingår.

– I grunden handlar det om att skapa en sund verksamhet där den internationella affären ska ge förutsättningar för ATG att kunna leverera ett ännu större överskott till svensk trav- och galoppsport, säger Hasse Skarplöth.

ATG och Phumelela har fortfarande ett avtal gällande spel från Sverige till sydafrikanska lopp som löper.

Gå till Start