Nyheter om spel och spelbranschen sedan 2012

NordicBet värvar Johan Garpenlöv

NordicBet fortsätter att storsatsa på hockeyn och värvar legendaren Johan Garpenlöv. Värvningen är en del i NordicBets målsättning att bli det starkaste varumärket inom sportspel. NordicBet är sedan tidigare partner till CHL och sponsor av det finska KHL-laget Jokerit.

Johan ”Garpen” Garpenlöv har en gedigen hockeykarriär bakom sig, med bland annat två VM-guld, tre SM-guld och tio NHL-säsonger i bagaget. Efter proffskarriären har Johan bland annat arbetat med Dallas Stars, Djurgården och som Team Manager för Tre Kronor. Just nu är Johan hockeyexpert på Aftonbladet och från och med hösten 2014 kommer han alltså även agera hockeyexpert hos NordicBet.

–  Vi är mycket stolta över att kunna presentera vårt samarbete med Johan Garpenlöv. Förutom att han har en gedigen erfarenhet som spelare är det få som kan så mycket om sporten som Johan. Hans åsikter och insikter om sporten både utbildar och berör. Tillsammans kommer vi fortsätta att bygga NordicBet som sportentusiasternas förstahandsval, säger Mikael Nilsson marknadschef på NordicBet.

Samarbetet rivstartar med ”Garpens Europa” – en miniserie som analyserar den europeiska hockeyn i samband med CHL (Champions Hockey League). I serien kommer tittarna att följa Garpen och journalisten Jacob Nyströms (Hockeysverige och NordicBet) resa runt i Europa under hösten. Första avsnittet av Garpens Europa kommer att publiceras på NordicBet.com den 3 november.

Johan kommer även att vara synlig i andra typer av hockeyrelaterade satsningar från NordicBet under säsongen 14/15, som exempelvis CHL, SHL och NHL där allt publiceras på NordicBet.com

Mer om Johan Garpenlöv:

Johan Garpenlöv 46, har en lång meritlista när det kommer till ishockey. Förutom två VM-guld (1991 i Åbo och 1992 i Prag) har Johan vunnit tre SM-guld med Djurgården och även spelat tio säsonger i NHL. Där fick han aldrig vara med och lyfta Stanley Cup-bucklan, men han fick i alla fall uppleva en final. Säsongen 1995/96 överraskade hans Florida Panthers alla och tog sig hela vägen till finalen där Peter Forsbergs Colorado Avalanche dock blev för svåra.

Efter tio NHL-säsonger återvände Johan hem till Sverige där det var tänkt att han skulle avrunda karriären med tre säsonger i Djurgården. Det blev dock inte mer än 29 matcher, då Johan drabbades av en axelskada som gjorde att han tvingades avsluta sin aktiva karriär. Men Garpenlöv fick snabbt nya uppdrag inom ishockeyn. Först som assisterande coach i Djurgården där han även arbetade i sportkommittén mellan 2005 och 2010. Han var även scout för NHL-laget Dallas Stars under ett par säsonger och 2010-2012 hade Johan uppdraget som Team Manager för Tre Kronor.

Personer med stort hockeyintresse minns framförallt två kedjor Johan varit del av, dels under de framgångsrika åren i Djurgården då han bildade en kedja tillsammans med Mikael Johansson och Charles Berglund och i San José då han bildade en klassisk kedja tillsammans med ryska storspelarna Igor Larionov och Sergej Makarov.

Gå till Start