Nyheter om spel och spelbranschen sedan 2012

ATG förbättrar sina vinstlistor

Lördagens vinstlista från V75 på Solvalla innehöll flera vinster med beteckningen INT PARTNER.
Samtliga dessa vinster gick till spelbolaget German Tote i Österrike.
Senare i höst förbättrar nu ATG informationen i vinstlistorna.

ATG har i ett flertal år levererat dagliga vinstlistor via kanal75.se för spelformerna V4, V5, V64, V65, V86 och V75. Syftet med vinstlistorna är att media ska få information om insats, vinstsumma och ursprung gällande de större vinsterna på kupongnivå i alla ATGs försäljningskanaler.

ATGs service är unik då få, om något, spelbolag i världen så öppet redovisar sina vinstlistor.

Initialt redovisades bara svenska vinster på vinstlistan. För något år sedan började även utländska vinster redovisas under respektive landsnamn.

Beteckningen INT PARTNER har dykt upp ett flertal gånger de senaste månaderna i vinstlistorna. Skälet till detta är att tre spelbolag, vars avtal skrevs i fjol men som nyligen börjat spela ovanstående spelformer, av tekniska skäl inte kunnat redovisas landsvis utan redovisats under den gemensamma beteckningen INT PARTNER. De tre bolagen är:

  • German Tote, Österrike
  • PMU, Belgien
  • PariBet, USA

En release i spelsystemet är planerad till 6 oktober och då kommer dessa tre bolag att visas med respektive landsnamn i vinstlistan.

Senare i höst planerar ATG att utöka informationen i vinstlistorna och redovisa de internationella vinsterna med både bolagsnamn och land. Detaljer om när detta sker och hur de nya vinstlistorna kommer att se ut ber vi att få återkomma till (men tanken är att exempelvis ”Danmark” blir ”Danmark, Danske Spil”).

Fram till dess kommer informationsavdelningen, till annat meddelas, att ha en ”analog” service. Med andra ord – ta kontakt med oss om du vill ha information om vilken utländsk partner som finns bakom ett landsnamn vid en specifik vinst. Från och med måndagen den 6 oktober mejlar du oss på vinstlistor@atg.se så återkommer vi så fort som möjligt (dock kan vi inte utlova svar samma tävlingsdag). På samma mejladress kan du också nå oss med tankar och förslag på hur servicen kan utvecklas ytterligare.

Gå till Start