Nyheter om spel och spelbranschen sedan 2012

Valdeltagandet går upp enligt oddsen

Under de två senaste riksdagsvalen har valdeltagandet ökat i Sverige. I valet 2010 var valdeltagandet 84,6 procent. Nu pekar Unibets odds på att det kommer att bli ännu högre i söndagens riksdagsval. Oddset på att valdeltagandet i riksdagsvalet 2014 blir högre än 2010 är 1,25 medan oddset på att valdeltagandet går ner är 3,50 gånger pengarna.

– Vi tror att trenden från de två senaste riksdagsvalen med ökat valdeltagande håller i sig. Opinionsläget och de oklarheter som finns kring nästa regering kan också bidra till att fler går och röstar på söndag, säger Jonas Nilsson, pressansvarig på Unibet Sverige.

Enligt Unibets odds kommer Stefan Löfven att få leda en minoritetsregering efter valet. Just nu finns det ingenting som tyder på att det rödgröna blocket (S, MP och V) ska lyckas få över 50 procent rösterna.

Samtidigt har oddsen på en alliansregering efter valet sjunkit något under de senaste dagarna.

– En regering med S, MP och V står fortfarande i det lägsta oddset,. Andraplatsen i oddslistan delas av de två regeringsalternativen alliansen och S och MP. Både dessa alternativ spelas just nu till fyra gånger pengarna, säger Jonas Nilsson, pressansvarig på Unibet Sverige.

Unibets odds på valet 2014

Röstdeltagande högre än föregående val?
Ja 1.25
Nej 3.50

Vem blir Sveriges nästa statsminister?
Stefan Löfven: 1.25
Fredrik Reinfeldt: 4.00

Vilka partier ingår i Sveriges nästa regering?
S+MP+V 3.00
M+FP+C+KD 4.00
S+MP 4.00

Får S, MP och V över 50 procent av rösterna?
Ja: 7.00
Nej: 1.07

Gå till Start