Nyheter om spel och spelbranschen sedan 2012

Val-extra: Riksdagspartierna om den svenska spelmarknaden

Med mindre än tre veckor kvar till riksdagsvalet granskar Tipper.se hur våra riksdagspartier förhåller sig till den reglerade spelmarknaden i Sverige.

Nedanstående diagram visar hur de olika partierna positionerar sig på en skala som sträcker sig från fullt spelmonopol till full avreglering, enligt Tipper.se:s granskning (alla frågor och svar finns här i pdf-format).

valet-2014-spelmonopolet

I ett pressmeddelande skriver man:

”I en allt mer globaliserad värld där all världens spel och spelformer finns tillgängliga överallt via Internet är frågan om riksdagspartiernas inställning till det svenska spelmonopolet högintressant att granska. Särskilt så här inför valet!

Området har ett ideologiskt djup och är utmanande för partierna då det innefattar stora skatteintäkter, en verksamhet som är populär hos allmänheten och dessutom omgärdas av problematiken kring spelberoende.

Frågans olika dimensioner och känslighet gör att framförallt de stora partierna (Socialdemokraterna och Moderaterna) balanserar på slak lina mellan moral och dubbelmoral i sina försök att dels argumentera för en etisk och ansvarstagande hållning och dels säkra framtida goda skatteintäkter.”

Gå till Start