Nyheter om spel och spelbranschen sedan 2012

Spelarna tror på S-MP-regering

Med knappt tre veckor kvar till valet är spekulationerna i full gång kring vilka som bildar Sveriges nästa regering. Enligt spelbolaget Unibets odds blir det Socialdemokraterna och Miljöpartiet som kommer att regera Sverige efter valet. Oddset för det är 2,40 gånger pengarna.  Samtidigt har oddset på att även Vänsterpartiet kommer att ingå i regeringen gått ner från tre gånger pengarna i mitten av juli till 2,50. Skulle alliansen sitta kvar vid makten ger det fem gånger pengarna.

Unibets odds pekar även på att Socialdemokraterna och Miljöpartiet kommer att samla fler röster än alliansen och därmed inte skulle vara tvungna att ta in Vänsterpartiet i regeringen. Oddset på att Socialdemokraterna och Miljöpartiet får fler röster än alliansen är 1,25. Skulle alliansen istället samla fler röster än S+MP ger det tre gånger pengarna.

– Spelarna har länge trott på Stefan Löfven som Sveriges nästa statsminister. Däremot har det varit mer osäkert kring regeringsfrågan. En regering bestående av Socialdemokraterna och Miljöpartiet är mest troligt enligt oddsen, samtidigt som oddset på att även Vänsterpartiet kommer att ingå i regeringen har sjunkit, säger Jonas Nilsson, pressansvarig på Unibet Sverige.

Även om oddsen har sjunkit på att Vänsterpartiet ska komma in i regeringen så finns det inte mycket som tyder på att Socialdemokraterna, Miljöpartiet och Vänsterpartiet ska lyckas få över 50 procent av rösterna. Oddset för att det ska ske är tre gånger pengarna medan oddset för att det rödgröna blocket får under 50 procent är 1,33 gånger pengarna.

Enligt Unibets odds kommer Miljöpartiet att få över 9,5 procent av rösterna och även bli större än Centerpartiet och Kristdemokraterna tillsammans. Däremot ser det ut som att Sverigedemokraterna kommer att bli Sveriges tredje största parti. För Socialdemokraterna pekar oddsen på ett katastrofval där partiet kommer att få mindre än 30,5 procent av rösterna.

Unibets odds på valet 2014

Parti/koalition att utgöra regering efter nästa val
S+MP 2.40
V+S+MP 2.50
C+FP+KD+M 5.00
S 12.00

Får S+MP för röster än M+FP+KD+C?
Ja 1.25
Nej 3.00

Får S+MP+V över 50 procent av rösterna?
Ja 3.00
Nej 1.33

Får MP fler röster än C+KD?
Ja 1.25
Nej 3.00

Får MP över 9,5 procent av rösterna?
Ja 1.40
Nej 2.70

Får S över 30,5 procent av rösterna?
Ja 2.00
Nej 1.75

Vem blir Sveriges nästa statsminister?
Stefan Löfven 1.20
Fredrik Reinfeldt 4.00

Gå till Start