Nyheter om spel och spelbranschen sedan 2012

Svenska lag favorittippade i Champions Hockey League

Idag startar första omgången av Champions Hockey League (CHL), Europas nya hockeyliga. 44 lag från 10 länder slåss om bucklan och en prispott på 13,7 miljoner kronor. Hela fem av de tio favorittippade lagen är svenska, med Skellefteå AIK som toppkanditat, enligt NordicBets odds.

När CHL drar igång på torsdag slåss 44 lag från Österrike, Tjeckien, Finland, Norge, Danmark, Tyskland, Sverige, Schweiz, Frankrike och England om att vinna bucklan. Skellefteå AIK som tog SM-guld både 2013 och 2014 är tillsammans med finska Kärpät favoriter till att ta hem den åtråvärda titeln.

– Trots att Skellefteå AIK har tappat de flesta av sina toppspelare så håller vi SAIK som favoriter att vinna hela CHL, mycket tack vare den starka grund som finns i klubben och de nyförvärv man gjort i Patrik Zackrisson och Mikko Lehtonen, säger Patrick Kipler, hockeyredaktör på NordicBet.

I CHL spelar åtta svenska lag. Skellefteå, Frölunda, Färjestad, Linköping och Luleå hamnar alla på tio-i-topp som favoriter att vinna hela ligan. Lägst vinstchans bland de svenska lagen har Djurgården som ger 40 gånger pengarna.

– CHL har alla förutsättningar att bli en hit redan i år. Vinstpengen i CHL är långt större än i SHL, vilket betyder att utfallet i Europaspelet kommer vara av stor betydelse för de tävlande svenska lagen, kommenterar Mikael Nilsson, svensk marknadschef på NordicBet.

Ligans verkliga outsiders kommer från England och Frankrike, som bara har med ett lag var i CHL. Franska Les Diables Rouges des Briançon ger ett odds på 250 gånger pengarna och skulle Nottingham Panthers stå som vinnare ger det hela 750 gånger insatsen.

Vinnarodds i CHL:

1.  Kärpät, 6.00

2.  Skellefteå, 6.00

3.  Lukko, 8.00

4.  Tappara, 8.00

5.  Frölunda HC, 10.00

6.  Färjestad, 12.00

7.  HIFK, 12.00

8.  JYP, 12.00

9.  Linköping, 12.00

10.  Luleå, 15.00

Odds på bästa svenska lag i CHL:

1.  Skellefteå, 2.55

2.  Frölunda HC, 4.55

3.  Färjestad, 6.00

4.  Växjö Lakers, 7.00

5.  Luleå, 11.50

6.  Linköping, 12.00

7.  HV 71,16.00

Bakom Champions Hockey League står the European Ice Hockey Club Competion Ltd. (EICC). Gruppspelet inleds 21 augusti och pågår till oktober. Slutspelet börjar i november med final i februari 2015. Den totala prispotten i CHL är 1,5 miljoner euro.

Gå till Start