Nyheter om spel och spelbranschen sedan 2012

Video: Se ATG:s största reklamsatsning sedan 90-talet

ATG lanserar på måndag sitt nya reklamkoncept “Ingen dröm är för stor”. I huvudrollen – Vinnie, världens minsta men mest charmiga häst. Enligt reklamtidningen Resumé är kampanjen ATG:s största reklamsatsning sedan 90-talet.

– Med Vinnies hjälp ska vi öka intresset för ATG och för hästar i allmänhet. Och med fler kunder kan vi ge tillbaka mer till trav- och galoppsporten, säger Sten Andersen, marknadschef på ATG.

Den omfattande kampanjen är starten på en resa som ska föra ATG närmare visionen att bli Nordens största spelbolag. Under hösten kommer Vinnie, som är av rasen amerikansk minihäst, synas i TV, på nätet, i tidningsannonser, i utomhusreklam och hos alla ATG-ombud. I reklamfilmerna, som regisseras av stjärnregissören Felix Herngren, får vi följa berättelsen om Vinnies tuffa start i livet och hans stora drömmar om framtiden.

En förlansering skedde redan i juli genom en jobbannons där ATG sökte en skötare åt Vinnie. Rekryteringsfilmen fick stor spridning i sociala medier, 170 000 såg filmen och ett stort antal ansökningar har kommit in. I september bestäms vem som får drömjobbet att sköta Vinnie.

– Med vårt nya koncept vill vi göra ATG och spel på hästar mer tillgängligt. För att hästsverige ska växa och må bra måste vi engagera nya spelare som idag inte är intresserad av spel på hästar. Vinnie är en del av detta och vi kommer även att lansera nya spelformer under kommande år som gör det lättare för alla att spela på våra produkter, säger Sten Andersen.

Mer pengar till hästnäring, trav och galoppsporten

Varje år ger ATG hela sitt överskott på omkring 1,6 miljarder till hästsporten. Spelet på hästar hjälper därmed till att trygga den svenska trav- och galoppsportens långsiktiga förutsättningar.

– ATG är en positiv kraft för hela hästsverige, säger Sten Andersen.

Gå till Start