Nyheter om spel och spelbranschen sedan 2012

Manchester United har fått 40 % av vinnarspelen på Premier League hos NordicBet

Manchester United är storfavoriter inför Premier League-starten, åtminstone enligt NordicBets spelare. Hela 40 procent av de spel som lagts inför säsongstarten i Premier League placerar Manchesterlaget som ligavinnare, trots att oddsen talar för Chelsea.

Inför säsongsstarten av Premier League har NordicBet tittat närmare på vilket lag deras spelare har tippat som ligavinnare. Det överlägset mest populära laget att spela på är Manchester United. 40 procent av NordicBets spelare har satsat sina kort på storlaget, vilket är nästan sex gånger fler än spelare som har satsat på oddsfavoriten Chelsea.

–  Det är en överraskande stor andel som tror på Manchester United inför årets säsong. Nästan tre gånger så många har tippat laget som ligavinnare som förra året, då endast 15 procent av våra spelare valde ”The Red Devils” som favoriter, säger Erik Wännström, Community Manager på NordicBet.

24 procent av NordicBets spelare har tippat Arsenal som vinnare av Premier League och 13 procent tror på Liverpool. Endast 7 procent av spelarna har valt att tippa oddsfavoriten Chelsea som ligavinnare inför årets säsong.

–  Jag tror att många satsar på sitt favoritlag även om de har oddsen emot sig. Men uppenbarligen ser även många av våra spelare ett värde i att satsa på Manchester United som ger över fem gånger pengarna vid vinst, säger Erik Wännström.

Ifjol var Liverpool på väg mot en seger men föll tungt i de sista matcherna. Inför årets säsong har laget dessutom tappat Luis Suárez till Barcelona, som rankats som Premier Leagues bästa forward. Trots det tror hela 15 procent av NordicBets kunder att Liverpool ska vinna. Om laget tar hem segern ger det 11.5 gånger pengarna.

Gå till Start