Nyheter om spel och spelbranschen sedan 2012

Bill Halvorsen talar ut om anklagelserna om matchfixning: Karriären fick sig en rejäl törn

Hösten 2013 förändrades Bill Halvorsens liv. Han spelade för Landskrona i Superettan och en månad tidigare hade de förlorat mot Falkenberg med 4-0. Bill blev inkallad på kontoret och fick beskedet att han var avstängd på grund av “rykten internt och externt”. Senare fick han reda på att han var anklagad för matchfixning.

[pullquote]”Jag in på kansliet och ledningen sa att jag var avstängd”[/pullquote]

– Jag fattar inte hur det [misstankarna] uppkom över huvud taget, säger Bill Halvorsen till Barometern. Jag blev utsedd till matchens lirare i den matchen och de påstår att jag skulle ha varit mutad. Allt gick så fort. Jag fick höra rykten om att jag skulle ha varit inblandad i spel och sedan började det snackas om att det varit stora spel i Asien på matchen. I efterhand tror jag även klubben tycker att allt gick lite fort när de ser tillbaka på det.

Tillsammans med Landskronaspelaren Liridon Leci stängdes Bill av från allt spel. En utredning startades av Svenska fotbollförbundet och en polisanmälan gjordes. Idag har bägge lagts ned och Bill Halvorsen är friad från alla anklagelser. Hans namn har dock fått sig en törn på spelarmarknaden och han har haft svårt att hitta en ny klubb, innan han nyligen skrev på för Oskarshamn.

[pullquote]”Jag gick från att vara stekhet på marknaden till att vara iskall på några dagar.”[/pullquote]

Hela intervjun finns här hos Barometern.

Gå till Start