Nyheter om spel och spelbranschen sedan 2012

Lottat och klart – så körs Citytravet i Göteborg

Nu har kuskarna fått sällskap av var sin spännande häst inför Citytravet den 14 augusti. Precis som att kuskarna är ett rutinerat sällskap så är också hästarna välmeriterade.

Högsta startsumma har Max Prix som har sprungit in hela 2,1 miljoner följt av Regina One som har över 900 000 kr på sitt konto. Samtliga hästar är redo för den annorlunda uppgiften att tävla häst mot häst, 250 meter, mitt i centrala Göteborg.

Efter seedningen kan vi se fram emot en rafflande kamp mellan regerande Elitloppsmästaren Björn Goop och Travderbyregenten Lutfi Kolgjini. Kolgjini är för övrigt är den enda som kör en egentränad häst, Maffioso Face. Fältets enda kvinnliga representant, Jennifer Tillman, får möta ett av hemmahoppen, Bo Falsig.

Det andra hemmahoppet, Olympiatravsvinnaren Veijo Heiskanen, får tuffast möjliga motstånd från Jägersro och Joakim Lövgren (också han Olympiatravsvinnare, med Brioni 2011). Joakim ersätter Erik Adielsson som har fått förhinder. Fältets vinstrikaste häst körs av Anders Svanstedt som möter ÅbyTravets kuskchampion från 2013, Johnny Takter.

Startlista Citytravet 2014:

Lopp 1

Jocasta Lane – Johnny Takter
Max Prix – Anders Svanstedt

Lopp 2

Million – Joakim Lövgren
Nerone Bigi – Veijo Heiskanen

Lopp 3

New Esterel – Jennifer Tillman
Regina One – Bo Falsig

Lopp 4

Strong Reasons- Björn Goop
Maffioso Face- Lutfi Kolgjini

Reserv 1: Högstena P.
Reserv 2: B.B.S Bigtrade

Pressmeddelande här.

Gå till Start