Nyheter om spel och spelbranschen sedan 2012

Spela på faktura? Nej, inte enligt Spelberoendes riksförbund

Ett antal onlinespelbolag erbjuder idag möjligheten att betala sina spel via faktura. Enligt Kim Grahn, ordförande på Spelberoendes riksförbund, ökar det risken för spelberoende.

– Det här är en form av kreditspel och kreditspel i Sverige är förbjudet, säger Kim Grahn till SR. Du får inte gå in till ett ombud och säga “kan jag lämna in en tipsrad och betalar på fredag”. Vi har ju redan problem med sms-krediter och jag kan inte se att det finns någon anledning att ta in ytterligare en form av betalning på marknaden. Jag tycker helt enkelt att det inte bör tillåtas, säger Kim Grahn.

Betalningstjänstföretaget Pugglepay håller inte med i Kim Grahns kritik och meddelar att man inte tänker sluta erbjuda sin tjänst till spelbolag.

– Att betala med faktura är en väletablerad betalningsmetod. Vi har inga planer att dra oss tillbaka från spelmarknaden men vi följer självfallet lagar och regler noga, säger Kristofer Ekman Sinclair till SR.

Hela intervjun finns här.

Gå till Start