Nyheter om spel och spelbranschen sedan 2012

Ulrik Sandebäck: Inte omöjligt att 1% av alla fotbollsmatcher är uppgjorda

Sportbladets spelkrönikör Ulrik Sandebäck menar att lösningen på matchfixningsproblemen inom fotbollen är att stänga av de spelare som fixar matcher på livstid. Om man inte gör det riskerar fotbollen att bli lika ointressant (“dopad”) som friidrotten och cyklingen, uttrycker Sandebäck.

Det [matchfixing] är smutsigt och för fotbollens del håller ”matchfixning” på att bli lika stort problem som dopning inom friidrotten och cyklingen.

Det är väl ingen längre som går igång på 100 meter? Man funderar mest på om det är någon i finalfältet som är ”ren” än om vem som vann loppet. När ska Bolt åka fast?

På sin egen retoriska fråga “Är en procent av alla världens fotbollsmatcher uppgjorda?” svarar Sandebäck att det inte alls är omöjligt.

Vill du veta mer om matchfixing i Sverige och få senaste nytt direkt till din e-post? Prenumerara (gratis!) på The Gambler Magazines nyhetsbrev.

Sandebäck fortsätter:

Det är inte fotbollens fel, men det är fotbollens problem skrev jag i inledningen. Utan spelbolag hade det inte funnit speciellt många läggmatcher. Men å andra sidan sponsrar spelbolagen fotbollen med miljarder kronor varje år. Staten och kapitalet sitter liksom i samma båt. Så fotbollen kan inte slakta spelbolagen – och spelbolagen kan inte slakta fotbollen.

Så vad är svaret? Stäng av fuskarna på livstid.

När bevis finns – har du medvetet förlorat, tagit emot pengar för att underprestera, – då ska det ­inte finnas någon återvändo till världens ­finaste sport.

Håller du med Ulrik Sandebäck om att matchfixare ska stängas av på livstid? Rösta nedan.

[yop_poll id=”-2″]

Hela krönikan finns här.

Gå till Start