“Konkurrensen om spelpengarna har hårdnat och skattereglerna är inte hållbara för våra svenska spelbolag”

“Regeringen måste engagera sig”, menar en orolig Carl-Erik Sandström. Carl-Erik är ordförande i Södra Hälsinglands travsällskap och intervjuades nyligen av helahelsingland.se om travets framtid. Hela intervjun finns här samt utdrag nedan.

– Konkurrensen om spelpengarna har hårdnat och skattereglerna är inte hållbara för våra svenska spelbolag. Ett stort problem är de utlandsbaserade spelbolagen som många spelar på. Där kommer inte en krona tillbaka till hästsporten, och det är stora pengar som försvinner, det är miljardbelopp vi pratar om.

Vad kan göras bättre?

– Vi måste paketera travsporten och vårt spelsystem så det attraherar nya spelare. Det behövs en föryngring av spelarna, som det är nu är medelspelaren i övre medelåldern.

– Regeringen måste engagera sig mer i frågan kring spelandet. Det har i princip inte hänt någonting, de har tillsatt utredningar men inget konkret har kommit. Även våra lokala riksdagspolitiker har ett stort ansvar i frågan. De ska veta att det är en lång kedja som lever på travsporten. Det är foderleverantörer, bönder, transportörer, och alla aktiva såklart.

Hur viktigt är det att en förändring sker?

– Det är livsavgörande. Travet måste få synas i media, det kostar pengar men vi kan inte vara utan det. Jag är en obotlig optimist så jag tror att vi kommer kunna vända det här och vi kommer lyckas attrahera nya spelare.

Hela intervjun finns här.