Nyheter om spel och spelbranschen sedan 2012

ATG sponsrar Sveriges största ridtävling

När Sundbyholmstravet har tävlingsfritt öppnar banan upp för ett annat koncept: Sundbyholm Summer Games, 23 juli till 3 augusti, med ATG som huvudsponsor.
– Den i särklass största ridtävlingen i Sverige med cirka 3 500 starter på tolv dagar, säger travbanechefen Per Redelius stolt.

Vill du ha fler nyheter från oss direkt i din e-post? Prenumerera (gratis!) på vårt nyhetsbrev!

En travanläggning är mer än en travbana.

Det har Solvalla visat med sina STCC-tävlingar. Det har Åby visat med banhoppning. Det har flera banor visat med riktade arrangemang mot specifika målgrupper.

eycyqw0aw1cfiqtialmq

För andra året tar Sundbyholm steget ut och förvandlar anläggningen till en stor hästfest med betoning på hopp och dressyr.

 – Vi vill helt enkelt hitta ett sätt att skapa nya intäkter och mer användning av vår fina anläggning för hästen i Mälardalen. Därför har vi byggt en kombinerad hopp- och dressyrbana med internationell standard. På vår multiarena kan travsport, islandshästar och ridsport mötas på såväl nationell som internationell nivå, fortsätter Per Redelius.

Ett initiativ som ATG ser positivt på.

 – ATG är motorn i hela den svenska hästnäringen och bidrar till att svensk hästsport utvecklas, bland annat som huvudsponsor till Svenska Ridsportförbundet. Vår satsning på Sundbyholm Summer Games är en del i arbetet med att få travet och ridsporten att verka tillsammans. Det ger plusvärden för hästsporten i stort. Sedan är det förstås en extra krydda att initiativet till hela evenemanget kommer från ”vår” sport och avgörs på Sundbyholmstravets anläggning, säger Maria Guggenberger, chef för samhällsansvar och sponsring på ATG.

Vill du ha fler nyheter från oss direkt i din e-post? Prenumerera (gratis!) på vårt nyhetsbrev!

Under evenemanget kommer ATG bland annat bjuda på direktsändning och spel till V86 och V75 på Pub Rodetto. Onsdagen den 23 juli när V86 avgörs på Visby är Stig H Johansson gäst och expertkommentator.

Andra ingredienser är kändishoppningar med bland annat kampsportaren Musse Hasselvall, jockeyn Per-Anders Gråberg och skådespelerskan Helena Bergström samt travkuskarnas egen hoppningsklass och ryttarnas montélopp. Förutom själva hästfesten står lokala och nationella kändisar för underhållningen under de innehållsrika och laddade nästan två veckorna.

Pressmeddelande här.

Gå till Start