Nyheter om spel och spelbranschen sedan 2012

Anders ”Bussis” Carlsten utsedd till Sveriges bästa fan

Nomineringsprocessen till supportertävligen Årets fan har pågått i sociala medier sedan i början av maj. Vem som helst har kunnat anmäla sig själv eller en kompis som man anser är värdig titeln. På tisdagen meddelande juryn, ledd av Glenn Hysén, att Anders ”Bussis” Carlsten från Sandsjöfors är Årets fan 2014.

Anders ”Bussis” Carlstens hjärta brinner för ishockeylaget Nässjö HC och han har de senaste tolv åren kört deras J18- och J20-lag till bortamatcher och turneringar runt om i hela Sverige. Spelare från Nässjö HC har blivit både SHL- och NHL-proffs, men det spelar mindre roll för ”Bussis” – alla spelare är hans ”små pöjkar” och han kommer alltid att vara deras lagpappa.

Juryns motivering:

Det finns många sätt att stötta sitt lag, sina hjältar och idoler på. Man kan göra det från läktaren, men man kan också göra det genom att aktivt verka för föreningen eller laget i sitt hjärta. ”Bussis” är en av alla dessa eldsjälar som gör det möjligt för våra idrottsintresserade ungdomar att utöva sin idrott. Utan personer som honom dör föreningslivet, de är en förutsättning till att vi har så många stora idrottshjältar att glädjas åt i Sverige.

Vinnaren utsågs av en jury bestående av Unibets ambassadörer Glenn Hysén, Therese Alshammar, Anna Haag, Emil Jönsson, Tomas Brolin, Alexander ”The Mauler” Gustafsson och Victor Hedman samt Jonas Nilsson, pressansvarig på Unibet, och Sladjan Osmanagic, representant från Aftonbladets Sportbladet Show.

– Anders är en riktig kanongubbe, en helt underbar person! Han är en av många män och kvinnor runt om i Sverige som hjälper till i det tysta. Det är oftast först när de slutar som man inser vilket hästjobb de har gjort – utan dem dör föreningslivet ut, säger Glenn Hysén, juryordförande och Unibetambassadör.

Förutom titeln Årets fan vinner Anders 10 000 kronor och en personlig överraskning. På delad andraplats hamnade de övriga finalisterna Adrian Zhubi, Anders Ungh, Carina Gustavsson, Evelina Hansson, Fredrik Hansen, Jimmy Åkesson, Jonas Unga, Matz Rapp och Petter Fritz.

– Årets fan handlar om att hylla alla de som står upp för sitt lag eller sin idrottsidol i vått och torrt på ett schysst sätt. Vi tyckte att det var dags att byta fokus från stök och bråk till de fantastiska eldsjälar som möjliggör och levandegör idrott över hela landet. Anders symboliserar alla lagpappor och lagmammor där ute och han är verkligen en värdig vinnare, säger Jonas Nilsson, jurymedlem och pressansvarig på Unibet.

Pressmeddelande här.

Gå till Start