Nyheter om spel och spelbranschen sedan 2012

EU-kommissionen antog rekommendation om spel

EU-Commission-to-Ban-Use-of-Driftnets-for-Fishing

EU-kommissionen antog igår en rekommendation om spel på nätet, där medlemsländerna uppmuntras att införa en hög skyddsnivå för konsumenter, spelare och barn med hjälp av principer om nätspel och om ansvarsfull reklam och sponsring av sådana tjänster. Det skriver Lotteriinspektionen.

Läs även här hos en tidigare artikel vi skrivit om vad den nya rekommendationen innehåller.

LI fortsätter:

Syftet är att skydda hälsan och att minimera eventuella ekonomiska skador som kan uppstå på grund av tvångsmässigt eller omåttligt spelande.

Kommissionens vice ordförande Michel Barnier, som ansvarar för den inre marknaden for tjänster hade följande kommentar:

– Dagens rekommendation handlar om en av kärnpunkterna i kommissionens handlingsplan från 2012 om nätspelstjänster. Vi måste bli bättre på att skydda alla medborgare, särskilt våra barn, från riskerna med nätspel om pengar. Vi förväntar oss nu att både medlemsländerna och nätspelsaktörer ska leva upp till vår ambition att skapa en hög konsumentskyddsnivå i hela EU i denna snabbväxande digitala sektor.

Läs mer här i pressmeddelande från EU-kommissionen.

Gå till Start