Nyheter om spel och spelbranschen sedan 2012

Avslöjat spelsyndikat omsatte 4,6 miljarder (!) under VM

Polisen i Macau gjorde alldeles nyligen ett tillslag på ett hotell där man arresterade flera personer som tagit emot illegalt spel på bland annat fotbolls-VM. Enligt uppgifter ska det vara den största illegala spelhärvan någonsin i Macau, staden som är Asiens motsvarighet till Las Vegas.

Totalt ska gruppens illegala spel under VM ha omsatt över motsvarande 4,6 miljarder kronor.

I takt med att fler uppgifter kommer fram uppdaterar vi texten. Missa inget – prenumerera på nyhetsbrevet.

På de tre hotellrum som gruppen bodde på hittade polisen dollarsedlar motsvarande 1,7 miljoner kronor, tillsammans med 17 datorer och över tio mobiltelefoner. Spelare världen över ringde in sina spel till gruppen som organiserade sin egen “lilla” bookmakerverksamhet – en business som annars bara får bedrivas av områdets spelbolag The Hong Kong Jockey Club.

Illegalt spel i Hong Kong beräknas omsätta fyra gånger mer än The Hong Kong Jockey Club.

Mer på temat illegalt spel: High-Stakes Poker Player Paul Phua Arrested in Illegal World Cup Betting Raid

Tipstack till Thomas.

Gå till Start