Nyheter om spel och spelbranschen sedan 2012

Maltabaserade spelbolag kan tömma ditt spelkonto – helt enligt reglerna

En spelare valde att under en längre period inte använda sitt spelkonto hos Betsson. När han loggade in var pengarna borta och det visade sig att Maltas spelmyndighet hade tagit hand om pengarna från hans spelkonto – helt enligt sina regler.

Under fotbolls-VM ville spelaren spela på matchen mellan Tyskland och USA, men när han loggade in var pengarna försvunna.

– Jag blev väldigt förvånad när jag märkte att pengarna var borta, berättar han till Expressen.

Malin Sparf Rydberg är kommunikationsdirektör på spelbolaget och förklarar att ett konto blir inaktivt om det inte har använts på 12 månader. Vad som händer då är att Betsson börjar skicka ut mejl till kunden om att pengar kommer att dras om inte kunden aktiverar sitt konto.

Om spelkontot inte är använt inom 30 månader dras pengarna från kontot.

Summan går dock inte till Betsson utan till LGA (The Lotteries and Gaming Authority), Maltas spelmyndighet, där Betsson är registrerade.

– Vi har en licens från LGA och de ställer en del krav på oss. Enligt deras villkor måste vi stänga ett konto som har varit inaktivt i 30 månader samt överföra innestående balans till myndigheten, säger Sparf Rydberg till Expressen.

Just den här händelsen mynnade ut i att Betsson betalade tillbaka pengarna till spelaren, trots att man alltså har rätt att tömma kontot om det är inaktivt för länge.

Har du drabbats av något liknande? Mejla oss på redaktionen at thegamblermagazine.se. Det går bra att vara anonym.

Spelaren skrev på Facebook:

”Öppnade ett konto hos Betsson för ett tag sedan. Satt in några tusenlappar å har spelat lite sporadiskt då å då. Nu var det ett tag sedan. Loggade in i dag å tänkte spela. 
Kontot TOMT. Mailade å frågade vad som hänt
. Här är svaret

”Hej Kenneth,

Vi har nu fått svar ifrån relevant avdelning som informerar att beloppet som har dragits ifrån ditt konto dessvärre inte kommer att läggas tillbaka. Detta på grund av att du har varit oaktiv för länge och därför blev belopp taget ifrån ditt konto. Ditt konto är dock aktivt nu och du kan använda det igen.

Ta gärna kontakt om du skulle ha fler frågor eller funderingar,
Vi önskar dig en riktigt fin kväll

Med vänliga hälsningar,
 
Betsson”

Bra att veta att kontot åter är öppnat. Så jag kan bli blåst på lite mer pengar

Dela gärna”

Utdrag från Betssons regler:

”Ett inaktivt konto är ett konto som inte har använts på 12 månader, och som har ett riktigt pengasaldo.

 Ett vilande konto är ett konto som inte har använts på 30 månader, och som har ett riktigt pengasaldo.

Betsson kommer att kontakta dig om ditt konto blir inaktivt. Om vi inte kan kontakta dig efter att det har gått 12 månader sedan den senaste inloggningen kommer Betsson att ta ut en administrativ avgift om 5 euro per månad för ditt konto och kommer att vidta rimliga åtgärder för att kontakta dig. När ditt konto blir vilande kommer Betsson, om vi inte har lyckats kontakta dig, att i enlighet med gällande lag stänga ditt konto och överföra ditt återstående kontosaldo till LGA. 

Om du börjar spela med ditt konto efter att Betsson har börjat belasta kontot med den administrativa avgiften, kommer Betsson att återföra de administrativa avgifter som tagits ut till ditt konto.”

Läs mer här hos Expressen.

Gå till Start