Nyheter om spel och spelbranschen sedan 2012

Uppgifter: “VM-match är fixad”

Fotbolls-VM 2014 i Brasilien kan ha fått sin första läggmatch, det menar den ökände matchfixaren Wilson Raj Perumal. Singaporeanen har världen över gjort sig känd för att sätta upp illegala spelsyndikat och arrangera läggmatcher; köpa domare, spelare och ledare.

Enligt den tyska tidningen Der Speigel sa Wilson Raj Perumal, flera timmar innan avspark, att matchen mellan Kamerun och Kroatien skulle sluta 4-0 till Kroatien och att en spelare skulle bli utvisad i första halvlek. Och mycket riktigt skickades Alexander Song av planen efter en ful armbåde på den kroatiske stjärnan Mario Mandzukic. Matchen slutade 4-0, till Kroatien.

Perumal utesluter inte att flera spelare i Kamerun har fixat fler matcher i gruppspelet.

FIFA har valt att ännu inte kommentera Kameruns matcher mer än på väldigt generell nivå, men Kameruns fotbollsförbund har inlett en förundersökning och menar att man vill gå till botten med eventuellt fusk. I ett pressmeddelande skrev man:

“Recent allegations of fraud around Cameroon’s three 2014 World Cup games, especially Cameroon v Croatia, as well as the existence of ‘seven bad apples [in our national team]’ do not reflect the values and principles promoted by our administration,”

Mer uppgifter lär framkomma under dagen. Vill du vara säker på att inte missa något, ange din e-postadress här.

Notera att matchen inte är mer än just misstänkt. Wilson Raj Perumal har lurat folk förr, det har trots allt varit hans jobb i decennier…

UPPDATERAD: Som vi flaggade för ska man inte alltid lita på uppgifter som Wilson Raj Perumal är inblandad i. Den här gången verkar det dock vara Der Speigel som klantat till det. Läs mer här.

Vill du tipsa The Gambler Magazine om fixade matcher eller andra nyheter inom spelvärlden? Mejla oss på redaktionen(at)thegamblermagazine.se. Det går bra att vara anonym.

https://www.youtube.com/watch?v=uGkUALpZe6k

Lästips: BBC, The Guardian, Daily Mail

Gå till Start