Nyheter om spel och spelbranschen sedan 2012

NordicBet blir officiell partner till Champions Hockey League

Spelbolaget NordicBet har ingått ett avtal som officiell partner till den nystartade Champions Hockey League. I och med samarbetet blir NordicBet exklusiv partner inom spel och avtalet som är tecknat på tre år löper till och med säsongen 16/17. 

Champions Hockey League (CHL) är en helt ny europeisk liga med 44 deltagande lag från tolv olika länder som gör upp om titeln som Europas bästa ligalag. Säsongen 14/15 är åtta svenska lag med och gör upp om den åtråvärda titeln; Djurgården, Färjestad, Frölunda, HV71, Linköping, Luleå, Skellefteå och Växjö. Startskottet för CHL sker den 21a augusti 2014.

– Med NordicBet får Champions Hockey League ytterligare en partner med stark anknytning och trovärdig koppling till sporten ishockey. CHLs matcher blir en viktig komponent i NordicBets spelutbud likväl som varumärket kommer att vara en starkt integrerad del av de kommande tre säsongerna, säger Martin Baumann, VD på Champions Hockey League.

Avtalet omfattar bland annat digital och fysisk exponering av NordicBets varumärke samt möjligheterna till att skapa exklusivt innehåll runt matcherna och ligan.

– Vi är väldigt stolta över att få vara med på den här resan från start och tror att CHL är helt rätt väg för att stärka ishockeyn, både i Sverige och i Europa. Genom samarbetet kommer vi att kunna erbjuda alla hockeyfans en möjlighet att både bredda och fördjupa sitt intresse för sporten. Det är också en möjlighet för oss att engagera oss på djupet i en sport, vilket passar oss perfekt, säger Mikael Nilsson, marknadschef på NordicBet Sverige.

Champions Hockey League ägs och sköts av European IceHockey Club Competition (EICC), en sammanslutning av ett antal Europeiska toppklubbar, sex nationella ligor och Internationella Hockeyförbundet. Sponsoravtalet är ingått med Infront Sports & Media, exklusiv media och marknadspartner till Champions Hockey League.

Förutom samarbetet med CHL har NordicBet även nyligen utökat sin satsning på internationell ishockey när man presenterade ett omfattande sponsorsamarbete med finska storlaget Jokerit som i år debuterar i Kontinental Hockey League (KHL).

Gå till Start