Nyheter om spel och spelbranschen sedan 2012

Oddsen pekar på regering med S och MP

Idag drar årets Almedalsvecka igång. Det mesta kommer naturligtvis att handla om höstens val och vilka partier som kommer att bilda regering. Enligt oddsen ser det ut som att Socialdemokraterna och Miljöpartiet kommer att dela på ministerposterna när röstsedlarna har räknats, medan Vänsterpartiets Jonas Sjöstedt får fortsätta vänta på att få ingå i en regering.

Oddsen pekar på regering med S och MP

Under hela valåret 2014 har Unibets valodds talat sitt tydliga språk: Det blir en rödgrön regering i höst. Vilka som kommer ingå i denna regering ser dock ut att bli en rysare. Framförallt för det allt starkare Vänsterpartiet. Det mest troliga alternativet just nu är nämligen att ett något stukat Socialdemokraterna tillsammans med ett Miljöparti med vind i seglen bildar regering tillsammans. Koalitionen S+MP ger just nu 2.25 gånger pengarna tillbaka. Bundsförvanten från förra valrörelsen, Vänsterpartiet, är dock inte borträknade ur ekvationen. Oddset för att Socialdemokraterna och Miljöpartiet släpper in Vänsterpartiet i regeringen är 2.40.

– Det råder ingen tvekan om att allt lutar åt en rödgrön regering i höst. Om det blir med eller utan ministrar från Vänsterpartiet är dock mycket osäkert. Men att EU-valets raket Fi kommer att ingå i en rödgrön regeringskoalition är mer osannolikt, säger Jonas Nilsson, pressansvarig på Unibet.

Hur regeringskonstellationen än kommer att se ut, och trots att Socialdemokraterna verkar tappa väljare både till höger och vänster, så talar valoddsen ändå sitt tydliga språk i den kanske mest väsentliga frågan – nästa svenska statsminister heter Stefan Löfven. Oddset på Löfven är 1.15 gånger pengarna mot 3.50 gånger pengarna på Fredrik Reinfeldt.

Gå till Start