Nyheter om spel och spelbranschen sedan 2012

Svenska spelarnas förtroende för Brasilien halverat inför slutspelet

När VM startade var Brasilien de svenska spelarnas storfavorit i mästerskapet. 39 procent av alla spel hade inför turneringen lagts på hemmanationen. När gruppspelet nu summeras är brassarna fortfarande svenska folkets favorit, men konkurrensen i toppen har hårdnat betänkligt.

Svenska spelarnas förtroende för Brasilien halverat inför slutspelet

En svagare inledning än väntat av Brasilien har i kombination med att lag som Tyskland, Frankrike och Holland har gått fram som ångvältar i sina respektive grupper gjort svenskarna allt mer osäkra på vem som kommer ta hem världsmästerskapet.

– Vi ser att andelen spel på Brasilien som slutsegrare har störtdykt och halverats sedan turneringsstarten. I den senaste mätningen låg Brasilien på runt 20 procent och med det är man bara fem procent mer spelade än Tyskland, som trots 2-2 mot Ghana i andra omgången vunnit många hjärtan med sin frejdiga anfallsfotboll, säger Jonas Nilsson, pressansvarig på Unibet.

Tyskland och Argentina spelas till 5.00 gånger pengarna medan oddset på Brasilien är 4.00.

Sett till oddsen finns också en hel del andra stora förändringar. Sedan Holland pulveriserat Spanien med 5-1 i första gruppspelsmatchen har oddset undan för undan sjunkit från 35.00 gånger pengarna till 9.00 gånger pengarna. Också Colombia har imponerat och gått från 51.00 i odds till 19.00.
Det största totala oddsraset har dock turneringens skräll Costa Rica stått för. Tillsammans med Iran och Algeriet hade man inför turneringen högst odds av alla lag, hela 1501 gånger pengarna.
I nuläget står oddset på 51.00.

Belgien, som var andrahandstippat som finallag till Brasilien, har komfortabelt tagit sig vidare till slutspel trots spelet inte har övertygat. Oddset var inledande 19.00 men har stigit till 21.00.

Väntade skyttekungarna imponerar
Ett annat populärt spel hos Unibet rör vem som ska bli turneringens skyttekung.
De på förhand mest tippade spelarna, Argentinas Lionel Messi och Brasiliens Neymar, har infriat förväntningarna med fyra mål vardera. Oddsen, som på förhand var 9.00 gånger pengarna på Messi och 11.00 gånger pengarna på Neymar, har gått ned till 3.25 och 3.50.
Bland målskyttarna har annars tysken Thomas Müller imponerat stort, också han med fyra mål. Oddset på Müller som skyttekung har sjunkit från 31.00 ända ned till 4.25.

Pressmeddelande här.

Gå till Start