Nyheter om spel och spelbranschen sedan 2012

Statsministerindex: ”Spelarna tror på Löfvén”

Mätperioden börjar den 12 september 2013 när det var drygt ett år kvar till valet. Då stod Stefan Löfven i 1,47 gånger pengarna för att bli Sveriges nästa statsminister, medan Fredrik Reinfeldt spelades till oddset 2,35.

statsministerindexSedan har gapet vuxit, inte så mycket under hösten, men under våren har oddsklyftan blivit allt större. Just nu har Stefan Löfvens odds sjunkit till 1,15 gånger pengarna medan Fredrik Reinfeldts odds har gått upp till 3,50.

– Oddsförändringarna visar att spelarna alltmer tror på Stefan Löfven som Sveriges nästa statsminister och det mesta pekar på att spelarna kommer att få rätt. Men mycket kan fortfarande hända, , säger Jonas Nilsson, pressansvarig på Unibet Sverige.

Det går även att spela på att någon annan kandidat blir Sveriges nästa statsminsiter. Oddset på det är 75 gånger pengarna.

Unibets odds på vem som blir Sveriges nästa statsminister
Fredrik Reinfeldt 3.50
Stefan Löfven 1.15
Någon annan kandidat 75.00

Unibets odds på vilken koalition som bildar regering efter valet
(s) + (mp) 2.25
(v) + (s) + (mp) 2.40
(c) + (fp) + (kd) + (m) 3.50
(v) + (s) 8.50
(s) + (mp) + (v) + (fi) 10.00
(s) 10.00
(v) + (s) + (mp) + (c) 50.00
(s) + (m) 55.00
(v) + (s) + (mp) + (fp) 55.00

Gå till Start