Nyheter om spel och spelbranschen sedan 2012

Unibet prisas för spelansvar

– Unibets egenutvecklade system (PS-EDS), som är unikt i branschen är, tillsammans med vår väldigt kompetenta och särskilt utbildade personal, nyckeln till vår framgång inom spelarsäkerhet. Vi är väldigt glada att vi har fått detta erkännande, men vi är inte nöjda. Vi vill fortsätta att investera i hållbara lösningar som sätter kunden i centrum, säger Henrik Tjärnström, CEO för Unibet.

Om Player Safety – Early Detection System
Unibets Player Safety – Early Detection System är baserat på ett angreppssätt som tar hänsyn till information från en mängd discipliner såsom:

·  Implementering av aktuell, empirisk akademisk forskning för att upptäcka riskbeteenden samt jämförelser av sådana forskningsresultat med expertis som erhållits från behandlingscenter.

·  Analys av kundbeteenden för att tillförsäkra att kunden kan behålla kontrollen och ha en givande spelupplevelse.

·  Manuell kontroll av varje kund. Kontrollen utförs av personal som har särskild kunskap och erfarenhet och som – tillsammans med kunden – tar fram en individuell och skräddarsydd lösning som kunden accepterar.

·  Utbildning av kunderna samt information till dem på deras eget språk om de bästa verktygen för att kontrollera sitt spelande och för att bevara en trygg spelupplevelse.

·  Utbildning; förutom e-baserad utbildning i allmän förståelse som ges till hela företaget så ges särskilt utformad fördjupande utbildning till personal som regelbundet har kundkontakt.

·  Samarbete stärker vår know-how genom kontaker med ledande experter inom ansvarsfullt spelande och utbyggnaden av Unibets växande nätverk av nationella behandlingscenter.

– Med denna utmärkelse visar Unibet att vårt innovativa förhållningssätt till ansvarsfullt spelande går hand i hand med byggandet av en hållbar och kundcentrerad online-verksamhet. Som ett publikt noterat bolag är corporate social responsibility och hållbara lösningar av största vikt för våra aktieägare och vår personal. Av denna anledning är kundtrygghet och ansvarsfullt spelande en av de tre stöttepelarna i vår strategi för corporate social responsibility, säger Henrik Tjärnström.
Unibet tilldelades även priser i kategorierna Poker Marketing Campaign of the year samt Innovation in Poker som ett resultat av lanseringen av en ny pokerplattform tidigare under året.

Om eGaming Review Awards
The Operator Marketing & Innovation Awards belönar och firar de mest innovativa och kreativa operatörerna i internetspelbranschen, och ger erkännande till de som har lyckats med att bidra med något nytt till branschen under de senaste 12 månaderna. Urvalsprocessen baseras på en panel av expertledamöter som är särskilt utvalda med hänsyn till sin framstående erfarenhet och expertis, såväl som sitt oberoende. Ledamöterna är före detta VD:ar, koncernchefer och styrelseledamöter för noterade bolag och välkända spelbolag, framgångsrika entreprenörer och förnyare; såväl som centrala rådgivare till branschen. Prestationer, aktiviteter och initiativ mellan mars 2012 och mars 2013 bedöms av ledamöterna. Bedömningsprocessen är rigorös och noggrann för att tillförsäkra att alla bidrag bedöms och att de verkliga vinnarna utses. En panel av personer verksamma i branschen är inblandade i två separata steg av urvalsprocessen.

Pressmeddelande här.

Dags för körkort? På Körkort.se finns allt du behöver och lite till.

Gå till Start