Nyheter om spel och spelbranschen sedan 2012

39 procent av Unibets vinnarspel är lagda på Brasilien

På torsdag är det äntligen dags för värdlandet Brasilien att sparka igång fotbolls-VM. Unibet har de senaste dagarna kartlagt hur de svenska spelarna tror att turneringen kommer att sluta. Spelstatistiken pekar ut Brasilien som otvivelaktig favorit att ta hem guldet. Hela 39 procent av spelen har lagts på att hemmanationen vinner finalen om en månad.

– Brasilien har ett ungt lag som just klarat av en tuff generationsväxling. En allt bättre position i världsrankingen i kombination med att laget imponerade stort när man tog hem Confederations Cup för ett år sedan har säkert bidragit till spelarnas intresse för värdlandet. Dessutom är nog den svenska publiken traditionellt sett en aning svag för sambafotboll, säger Jonas Nilsson, pressansvarig på Unibet i Sverige.

Tyskland, som står för 15 procent av vinnarspelen, är andrahandsfavorit framför regerande mästarna från Spanien som har 11 procent av spelen. 6 procent av spelarnas insatser på vinnaren av fotbolls-VM ligger på Argentina.

Samtidigt ser ett allt starkare Belgien ut att kunna vara med och konkurrera om VM-bucklan. Belgarna är det femte mest tippade laget att ta hem turneringen strax bakom Argentina, men när det gäller spelen på finallagen har alternativet Belgien – Brasilien seglat upp som andrahandsfavorit med 18 procent av spelen efter favorittippade Brasilien – Argentina med 26 procent.

Trots att relativt få tror på Argentina som slutsegrare, så är det en argentinare som är favorit att vinna skytteligatiteln. Med 17 procent av spelen och oddset 9.00 gånger pengarna leder Lionel Messi före Brasiliens Neymar som har 13 procent av spelen och står i oddset 11.00 gånger pengarna.

Så tror spelarna – fördelning av insatserna

Vilket land vinner fotbolls-VM 2014?
Brasilien 39 %
Spanien 11 %
Tyskland 15 %
Argentina 6 %
Italien 3 %
Belgien 6 %
Holland 5 %
England 2 %
Colombia 1 %
Frankrike 3 %
Uruguay 3 %
Portugal 3 %
Chile 1 %

Vem blir skyttekung i fotbolls-VM 2014?
Messi (Argentina) 17 %
Neymar (Brasilien) 13 %
Fred (Brasilien) 8 %
Suarez (Uruguay) 6 %
Aguero (Argentina) 6 %
Lukaku (Belgien) 5 %
Van Persie (Holland) 4 %
Ronaldo (Portugal) 4 %
Muller (Tyskland) 4 %
Costa (Spanien) 3 %
Någon annan spelare 30%

Pressmeddelande här.

Gå till Start