Nyheter om spel och spelbranschen sedan 2012

Matchfixingmisstankarna inom svensk basket fortsätter – ytterligare en basketdomare stängs av

Misstankarna om vilka personer som varit inblandade i den svenska matchfixingskandalen utökas, nu stängs ytterligare en basketdomare av. Svenska basketförbundet understryker att man, precis som i de två tidigare fallen, inte har valt att ingripa ytterligare, utan att ärendet lämnats vidare till polisutredningen som pågår.

Dagens Nyheter har talat med domaren och i artikeln framgår bland annat att han vet att han tog kontroversiella beslut i flera matcher, men han nekar till att ha varit inblandad i några läggmatcher. Vidare berättar han om hur han blivit erbjuden pengar vid tidigare tillfälle för att döma till fördel för ett lag – i en internationell mästerskapsmatch.

– Jag anmälde händelsen till ledningen för turneringen och så såg man till att jag inte dömde den matchen, säger domaren till DN.

The Gambler Magazine har tidigare skrivit flera gånger om misstankarna kring spelskandalen inom svensk basket. Officiellt sägs det vara sex matcher som hamnat under utredning, där fem av matcherna ska ha “lyckats” i termer av att ha blivit fixade. Bland annat har det handlat om över/under- och handikappspel.

LÄS OCKSÅ:

basket1

Läs DN, SVT och Folkbladet.

Gå till Start