Nyheter om spel och spelbranschen sedan 2012

Matchfixingsyndikat valde domare inför fotbolls-VM 2010

Intressanta uppgifter från ett Singaporebaserat matchfixingsyndikat har kommit fram i en rapport som New York Times har tagit fram. Informationen gör gällande att domare till träningsmatcher inför fotbolls-VM 2010 ska ha valts ut på premisser från spelsyndikat.

Enligt rapporten ska syndikatet ha infiltrerat det sydafrikanska fotbollsförbundet och därigenom påverkat vilka domare som skulle döma vissa matcher inför VM.

Ett av fallen gör gällande domaren Ibrahim Chaibou, som ska ha fått närmare 100 000 dollar i cash bara timmar innan han dömde matchen mellan Sydafrika och Guatemala. Den kände matchfixaren Wilson Raj Perumal ska ha ingått i nätverket som anlitade Chaibou och han Raj Perumal skriver i sina memoarer att han betalade domaren omkring 60 000 dollar för att döma matchen.

Domaren Ibrahim Chaibou nekar till anklagelserna om att han mutats för att fixa matchen.

The Times här

Gå till Start