Nyheter om spel och spelbranschen sedan 2012

“Vi har i dag ett spelmonopol som existerar endast på papperet”

– Villkoren för att få verka på spelmarknaden måste vara lika tuffa för alla kandidater, skriver Moderaternas riksdagsledamot Gustaf Hoffstedt i en debattartikel hos Expressen.

Han skriver bland annat:

Vi har i dag ett spelmonopol som existerar endast på papperet. I verkligheten råder vilda västern. Hälften av allt spel som sker på internet äger rum på sajter som inte är sanktionerade av svensk lag.

Och fortsätter:

I Danmark har spelandet på illegala spelsajter efter licensinförandet där sjunkit till knappt 5 procent, jämfört med 50 procent i Sverige. Spelarna vill spela på godkända bolag och att spelet ska vara schyst och tryggt. Inte undra på att Norge nu uttryckligen låter sig inspireras av Danmark. Det bör även vi göra.

Gustaf Hoffstedt är en (av få) politiker som mer eller mindre regelbundet diskuterar svensk spelpolitik. Han har tidigare skrivit flera debattartiklar, bland annat den här, även den hos Expressen: “Sverige behöver en ny spelpolitik”

 

Hela den senaste texten finns här.

Gå till Start