Nyheter om spel och spelbranschen sedan 2012

Elitloppsvinnaren Björn Goop – en av kuskarna i Citytravet

Torsdagen den 14 augusti duellerar Sveriges bästa kuskar mot varandra med start vid Avenyn och mål vid restaurang Trädgår’n i Göteborg. De åtta kuskarna som hittills endast presenterats som Sveriges främsta är nu bekräftade och klara. Elitloppsvinnaren Björn Goop ställs mot bland andra Lutfi Kolgjini, Erik Adielsson, Jennifer Tillman och Veijo Heiskanen.

– Vi är mycket glada över att kunna presentera dessa toppkuskar som deltagare, säger Kent Jellmund, marknadschef på ÅbyTravet. Veijo Heiskanen vann nyligen Olympiatravet, Lutfi Kolgjini vann det senaste Travderbyt och så sent som i söndags vann Björn Goop det finaste av allt, Elitloppet.

– Det här blir en unik möjlighet för allmänheten att få uppleva Sveriges bästa kuskar på nära håll, i travdueller, mitt i stan, gratis för alla säger Daniel Berg Stocks, projektansvarig hos arrangörsföretaget Sport & Evenemang.

– Det ska bli hur kul som helst att erbjuda travsport på nära håll för de som inte ser trav i vanliga fall. Fantastiskt att få visa upp travsporten för den breda publiken säger Lutfi Kolgjini.

– Jäkligt kul att köra travdueller på min gamla väg till skolan. Otroligt häftigt att få in travet till stan säger Björn Goop.

Hästarna presenteras i början av augusti.

Faktaruta:

Namn: Citytravet.
Datum: 14 augusti 2014, i samband med Göteborgs Kulturkalas.
Tid: 16.00 – 20.00.
Plats: Nya Allén, centrala Göteborg. Start vid Avenyn, mål vid restaurang Tradgår’n.
Kuskar: Björn Goop, Lutfi Kolgjini, Erik Adielsson, Jennifer Tillman, Johnny Takter, Anders Svanstedt, Veijo Heiskanen och Bo Falsig
Hemsida: www.citytravet.se (aktiv från 10 juni).

Gå till Start