Nyheter om spel och spelbranschen sedan 2012

Unibet laddar inför CL-finalen med rekordlång reklamfilm

På lördag den 24 maj spelas Champions League-finalen mellan de två spanska huvudstadslagen Real Madrid och Atlético Madrid. Inför och under finalen storsatsar spelbolaget Unibet med en omfattande marknadsföringskampanj. Under finalen kommer Unibet bland annat att sända en sex minuter lång reklamfilm i TV3, vilket förmodligen är världsrekord.

– Champions League-finalen är en av årets största sporthändelser. För oss är det naturligt att satsa ordentligt i samband med viktiga sportevenemang. Det är en del i vårt arbete med att stärka vår position som det marknadsledande privata spelbolaget och den främsta utmanaren av det svenska spelmonopolet, säger Håkan Jerner, chef för Unibet Norden.

I samband med finalen i Champions League kommer Unibet totalt att visa reklamfilm under 8 minuter och 30 sekunder. 6 minuter innan första halvlek, 2 minuter i halvtid och 30 sekunder efter att matchen är slut. I halvtidsfilmen kommer Unibet att presentera liveodds i realtid baserat på första halvlekens händelser på ett sätt som aldrig gjorts tidigare.

Det är filmen som visas inför första halvlek som skulle kunna vara den längsta i världen. Den skotska whiskyproducenten Johnnie Walker gjorde för några år sedan reklamfilmen ”The Walk” som var 328 sekunder lång och då förmodades vara den längsta i världen fram till Champions League-finalen år 2012 då Unibet sände en reklamfilm som var 330 sekunder lång. Med lördagens film från Unibet som är 360 sekunder lång slår Unibet sitt eget rekord med 30 sekunder.

Filmen kretsar kring Unibets gäng som man under det gånga halvåret har kunnat följa i 15 kortare reklamfilmer. De ska nu göra sig redo för Champions League-finalen. Filmen har tagit inspiration från aktuella tv-serier både vad det gäller ljud, bild och grafik, men ändå skapat något som tydligt andas Unibet som avsändare.

– Champions League är en riktig fest för alla fotbollsintresserade och vi vill bidra till att höja temperaturen ytterligare. Därför storsatsar vi och kommer att synas i alla kanaler, säger Håkan Jerner.

Enligt Unibets odds blir det Real Madrid som får lyfta bucklan i Lissabon efter lördagens heta möte. Real står i oddset 1.48, medan Atlético spelas till 2,60 gånger pengarna att ta hem den prestigefyllda titeln.

Gå till Start