Nyheter om spel och spelbranschen sedan 2012

BOS vill samarbeta med idrottsrörelsen för att motverka matchfixning

Branschföreningen för Onlinespel (BOS) skriver idag – med anledning av den här nyheten – att man har goda förutsättningar att upptäcka matchfixning:

Dagens Nyheter skriver idag att Svenska Spel och Svenska Basketbollförbundet anser sig vara utsatta för systematiskt spelfusk, så kallad matchfixing. EU-licensierade onlinespelbolag har goda förutsättningar att uppmärksamma misstänkta vadslagningsmönster och även komma åt individerna bakom spelfusket, tack vare att alla spelare och deras vad registreras.

BOS medlemmar följer den internationella CEN-standarden som syftar till att motverka minderårigas spelande samt bedrägerier och kriminalitet. Genom att ha en god översyn av spelmönster samt att skapa samarbeten med idrottsrörelsen och andra spelorganisationer vill BOS motverka matchfixing.

Pressmeddelande här.

Gå till Start