Nyheter om spel och spelbranschen sedan 2012

Nio miljonvinster på stryket efter Bajens seger

En stryktipsspelare var i kväll 45 minuter från att bli ensam med 13 rätt och vinna 10 miljoner kronor.
Men Hammarbys 4-2-seger mot Syrianska rensade rejält bland kupongerna – och när slutsignalerna gick fanns nio kuponger med miljonutdelning kvar.
Det jublas lite extra i trakterna av Tjörn och Linköping just nu.

Stryktipset hade lagt drygt tio miljoner kronor extra i potten inför helgens omgång. Det såg länge ut som att en ensam spelare skulle ta hem hela summan. Men när Hammarby i andra halvlek lyckades förvandla ett kryss till en tvåa på kupongen spreds vinsten på nio vinnarkuponger med 13 rätt.

En av kupongen har lämnats in i en spelbutik på Tjörn, Bohuslän. Ett reducerat system på drygt 200 kronor gav 1 045 831 kronor i vinst.
– En härlig vinst på en helt osannolik rad. Vet inte när jag sett ett vinnartips med fyra kryss, åtta tvåor och bara en etta på stryket senast, säger Svenska Spels vinnarambassadör Pierre Jonsson.

Han vet inte vem vinnaren är, eftersom kupongen är inlämnad utan Spelkortet.
– Jag hoppas hoppas att den här vinnaren är noga med kvittosorteringen. Utan kvitto vet vi inte vem vinnaren är, och kan inte betala ut pengarna.

Däremot kan han börja söka vinnaren i Linköpingstrakten som med fem enkelrader (insats fem kronor) lyckades med bedriften att få in tretton rätt och vinna 1 033 870 kronor.
– Helt galet härligt. Fem enkelrader…den här killen har spelat med Spelkortet så honom kan jag ringa. Kan knappt vänta att få höra hur han tänkte när tecknen placerades, säger Jonsson.

Bland de övriga vinnande kupongerna finns en del bolagsspel vilket kräver ytterligare kontroller från Svenska Spel.
– Vi får återkomma med mer information om de här vinnarna när vi vet mer, säger Jonsson.

Pressinfo här.

Gå till Start