Nyheter om spel och spelbranschen sedan 2012

Stadstrav 14 augusti – mitt i Göteborg

Torsdagen den 14 augusti duellerar Sveriges bästa kuskar mot varandra med start vid Avenyn och mål vid restaurang Trädgår’n i Göteborg. Alla tre körfilerna på Nya Allén från Sten Sturegatan till Avenyn stängs av under denna dag för att loppet på ca 250 meter ska kunna genomföras och en vinnare utses.

Evenemanget sker i samband med Göteborgs Kulturkalas och är gratis för alla.

– Stadstrav har gjorts tidigare både i Sverige och utomlands. Nu vill vi ta formatet till en ny nivå och göra tävlingarna tillgängliga för en större publik. Citytravet är ett fyrbent ”dragracinglopp” och vi hoppas självklart på en folkfest, säger Daniel Berg Stocks, projektansvarig hos arrangörsföretaget Sport & Evenemang.

– Med Citytravet får alla möjligheten att uppleva hästarna och sporten på nära håll mitt i stan.

De bästa kuskarna är med och det blir en perfekt uppladdning inför Åby Stora Pris som avgörs två dagar senare säger Kent Jellmund, marknadschef på ÅbyTravet.

– Vi är oerhört stolta över att Evenemangsstaden Göteborg visar sig från sin mest kreativa sida då man under Kulturkalaset möjliggör en otroligt spektakulär händelse mitt i stadsrummet som är tillgänglig för alla.

– Det har varit en utmanande och spännande process där alla berörda parter har visat på stort kunnande och engagemang för att visa upp de unika möjligheter som staden har att erbjuda till både besökare och göteborgarna själva säger Max Markusson, Evenemangschef på Göteborg & Co.

– Vi på ATG tycker att en travtävling mitt i stan ligger helt rätt i tiden. Nu kan alla få uppleva känslan och spänningen i vår sport. Det är mäktigt att se hästar tävla på så nära håll säger Maria Guggenberger på ATG.

citytravet

FAKTA:

Namn: CITYTRAVET
Datum: 14 augusti 2014, i samband med Kulturkalaset
Tid: 16.00 – 20.00
Plats: Nya Allén, centrala Göteborg. Start vid Avenyn, mål vid restaurang Trädgår’n
Kuskar: Presenteras inom kort
Hemsida: www.citytravet.se (aktiv från 1 juni)

Pressmeddelande här.

Gå till Start