Nyheter om spel och spelbranschen sedan 2012

Alex och Sigge till Elitloppet – blandade reaktioner

Mediaprofilerna Alex Schulman och Sigge Eklund ska ge Elitloppet extra uppmärksamhet och höja värdet för TV-tittare – ett beslut som väckt flera frågor i trav-Sverige.

Magnus Stålberg, fd travjournalist skriver:

Alex Schulman och Sigge Eklund anlitas av ATG för att vara med i tv-sändningen från Elitloppet. Badmössa 2014. Desperation. Kostnad? Att Alex och Sigge engagerats för att dra tittare till TV4 är självklart, men det är travet som betalar priset. Jag ifrågasätter givetvis inte Alex och Sigges popularitet. Jag är bara tveksam till travets strategi att locka med annat än trav så ofta. Någon som har exempel på andra sporter som fått nya intresserade genom att engagera kändisar utan anknytning till den sporten?

Dennis Olsson:

Nej, snälla ATG, inte Alex Schulman och Sigge Eklund. Förstör inte Elitloppet också.

Efraim st Claude:

aldrig ska man få njuta av travsporten utan massa trams *suck*

Robert Salomonsson:

Alex och Sigge till elitloppet, otippat men förbannat roligt!

Fader Calle Kulkus:

Uppenbarligen har travsporten extremt dåligt självförtroende. Vägen ur måste vara att lyfta fram sporten, inte gömma den mer!

ljq48ipb01l6mlgre2cb

Utdrag nedan från ATG.

Tillsammans har de gjort 102 podcast-avsnitt sedan premiären i juni 2012.
Nästa söndag får vi se och höra dem i TV4:s Elitloppsprogram.
Plats på travscenen för Alex Schulman och Sigge Eklund.

Nedräkningen för Elitloppet fortsätter. Den 25 maj avgörs världens största sprinterlopp för den äldre traveliten på Solvalla. Först två försök. Sedan final.

Publiken intar Solvalla tidigt på morgonen för att få de bästa platserna, för att få vara med från början när hästarna värmer upp och för att få vara med när det skrivs ett nytt historiskt Elitloppskapitel.

Men alla har inte möjlighet att vara på Solvalla denna söndag. En del väljer att följa tävlingsdagen på TV. Sedan flera år tillbaka leder Jessica Almenäs en fullmatad direktsändning med lopp, intervjuer och kommentarer från Stig H Johansson och andra experter.

I år får programmet två nya medarbetare.

Nämligen författarna, krönikörerna och kulturpersonligheterna:

+ Alex Schulman, 38 år.
+ Sigge Eklund, 40 år.

– Alex och Sigge ska förmedla sina betraktelser och ge sina intryck från Elitloppssöndagen. De presenter dem i små mellanakter. Deras inslag ska krydda och bredda programmet utan att något sportsligt går förlorat, säger Pär Carlsson, producent på Kanal 75.

Och tillägger:

– Alex och Sigge är inte några vana travbesökare, men heller inte obekanta med travsporten. De brinner för nästa söndags uppdrag och jag kan lova att deras inslag kommer att lyfta programmet ytterligare.

Alex Schulman och Sigge Eklund hade var för sig gjort sig kända som bland annat författare, programledare och bloggare när de tillsammans skapade en av Sveriges mest kända och uppskattade podcaster – Alex & Sigges – som har 350 000 lyssnare per vecka.

Första podcasten producerades den 7 juni 2012 under namnet Välkomstavsnittet. I dag har de gjort 102 avsnitt. Det senaste heter Vi och dom. Alex & Sigges publiceras en gång i veckan, på fredagar.

När kulturpersonligheterna Alex Schulman och Sigge Eklund tar steget in i travets värld handlar det om en söndag – självaste Elitloppssöndagen den 25 maj i TV 4.

Pressmeddelande här.

Gå till Start