Nyheter om spel och spelbranschen sedan 2012

Svensken delar helst en Trissvinst med Kronprinsessan och mamma

Enligt en undersökning gjord av TNS-Sifo på uppdrag av Svensk Spel har åtta av tio svenskar gett bort en Trisslott och en av sex oroar sig för att en eventuell vinst inte ska delas. Helst delas en vinst med en partner, men delas den med en kändis hamnar Kronprinsessan Victoria i topp.

– Det ska vara överraskande och roligt att spela på Triss och vi vet att 80 procent av svenskarna någon gång gett bort en Trisslott. Därför lanserar vi en helt ny lott där man skrapar och vinner tillsammans för en förhöjd upplevelse, berättar Petra Steenhouwer, Chef för Nummerspel och Lotter på Svenska Spel.

Triss är, med över 100 000 000 sålda lotter per år, utan konkurrens Sveriges mest sålda skraplott och med introduktionen av Trissammans får Sverige en helt ny variant som är utformad att ge en gemensam spel- och vinstupplevelse. Det är en perfekt present där ena halvan ges bort för att sedan skrapas, och förhoppningsvis vinna, tillsammans.

Enligt undersökningen behålls en vinst helst inom hushållet och delas gärna med sin partner. Utanför det egna hushållet delas gärna en vinst med mamma och pappa eller med ett eller flera syskon. Hela 81 procent av svenska folket väljer den närmaste familjen på frågan vem man helst delar en vinst på över 25 000 kr med. Ställs mamma och pappa mot varandra är det fem gånger troligare att vinsten delas med mamman före pappan.

Undersökning visar även på en viss ängslighet då 10 procent av svenska folket undvikit att ge bort en Trisslott på grund av oro att mottagaren inte ska dela med sig av en eventuell vinst. Det framkommer även att knappt var femte svensk tycker att en vinst på över 25 000 kr bör delas med den som gav bort lotten.

Se mer i Trissammans undersökning.

trissammans_svs

Så fungerar Trissammans

Trissammans blir trissfamiljens tredje medlem (tillsammans med Triss och DubbelTriss). Lotten som kostar 50 kronor är perforerad så att den kan delas i två delar. Lotten rättas genom att räkna beloppen som skrapats fram på båda delarna. Tre lika belopp över båda delarna ger vinst. Vid vinstinlösen är vinsten uppdelad mellan de två lotthalvorna vilket innebär att den totala vinsten delas mellan vinnarna oavsett om de löser in lotten tillsammans eller var för sig. Trissammans har både TV-skrap och Månadsklöver. Återbetalningen är 49 procent och vinstchansen är 1 på 3,5.

Pressmeddelande här.

Gå till Start