Nyheter om spel och spelbranschen sedan 2012

Kristina Askstedt utsedd till ny medlem i ledningen för Svenska Spel

Svenska Spel har utsett Kristina Askstedt, 47, till chef för Affärsområde Kundmötet som bland annat innebär ansvar för alla spelombud i Sverige, onlinespel och Kundservice. Kristina Askstedt arbetar idag inom Microsoft som chef för affärsområdet Windows Business Group med ansvar för 32 länder inom Central- och Östeuropa. 

askstedt_svs

Kristina Askstedt har arbetat inom Microsoft sedan 1998 och har en omfattande erfarenhet av ledarskap och från ett storföretag som Microsoft vilket utgör en utmärkt bakgrund för denna viktiga befattning för Kundmötet där kommunikativt ledarskap kopplat med digital kompetens är avgörande.

– Jag är mycket stolt över att Kristina Askstedt har accepterat att anta utmaningen som chef för vårt nybildade Affärsområde inom Svenska Spel, säger Lennart Käll, VD och Koncernchef. Vi har en helt ny strategi för företaget med fokus på ansvarsfrågor och spelupplevelse vilket innebär att Kundmötet kommer att ha en avgörande roll för vår framgång, tillägger Lennart Käll.

 Kristina har en akademisk examen från Stockholms universitet och har en bred kompetens med särskild fördjupning inom försäljning, marknadsföring, förändringsprocesser och operativt ledningsansvar. Förutom centrala ledarroller inom Microsoft så har Kristina Askstedt erfarenhet från företag som WM-data (numera del av CGI), Sveriges Radio och SAS Trading.

– Svenska Spel är ett dynamiskt företag som är inne i en spännande förändringsperiod och den strategiska inriktningen känns helt rätt när det gäller hur ett företag skall drivas med ansvar och hållbarhet som övergripande värderingar genom hela verksamheten, säger Kristina Askstedt.

Kristina kommer att tillträda sin nya tjänst efter sommaren.

Pressmeddelande här.

Gå till Start