Nyheter om spel och spelbranschen sedan 2012

Unibets odds på hockey-VM: Tufft för Tre Kronor att försvara titeln

På fredag startar hockey-VM i Vitryssland och världens bästa hockeylag ska åter koras. Regerande mästarna, Sverige, kommer att få det tufft att försvara titeln och är i år tredjehandsfavorit enligt oddsen att ta hem VM-bucklan. Oddsfavorit är Ryssland som spelas till 3 gånger pengarna, följt av Kanada som står i oddset 4.00 att vinna VM. Unibets spelare tror dock mest på Finland och de finska lejonen har fått 30 procent av de lagda spelen inför mästerskapet.

– Vi tror att Tre Kronor får det tufft att försvara titeln.Det har varit många NHL-spelare som tackat nej till VM-spel och favoritskapet ligger i år på Ryssland och Kanada med Finland som möjlig outsider, säger Jonas Nilsson, pressansvarig på Unibet.

Unibets spelare håller just Finland, tätt följt av Ryssland, som favoriter till att vinna VM. Finland har fått 30 procent av alla lagda spel på VM, Ryssland 24 procent. Sverige är spelarnas tredjehandsfavorit och har fått 17 procent av spelen.

unibet-logo

Enligt oddsen tippas Sverige bli tvåa i sin grupp, efter Kanada, och turneringen för Sveriges del ser ut att ta slut i kvartsfinalen. Bästa svenska målgörare tippas bli Detroitspelaren Gustav Nyquist. Andra lågoddsare är även Calle Järnkrok, Oscar Möller och Joakim Lindström som alla spelas till oddset 6.50 att göra flest mål för Sverige under turneringen.

Tre Kronor inleder VM på lördag då Danmark står för motståndet. Trots att de rödvita ställer upp med sex NHL-proffs är Sverige storfavorit att vinna matchen. Sverige spelas till oddset 1.10 att vinna matchen medan Danmark står i oddset 17.50 att göra detsamma.  

Högoddsare inför årets turnering är Italien som spelas till 900 gånger pengarna att vinna VM. Värdlandet Vitryssland är även de en osannolik VM-vinnare och betalar tillbaka 200 gånger pengarna om de skulle ta hem VM-bucklan.

Pressmeddelande här.

Gå till Start