Nyheter om spel och spelbranschen sedan 2012

Oddset på Fi chocksänks i EU-valet

Oddsen på Feministiskt initiativ och Piratpartiet har under de senaste veckorna sjunkit kraftigt hos spelbolaget Unibet. I början av april gav ett spel på att Fi skulle komma in i EU-parlamentet 25 gånger pengarna. Det har nu rasat till 3.20 gånger pengarna till följd av att många har spelat på att partiet kommer att få en plats i Bryssel.

Det mesta pekar på att Piratpartiet kommer att tappa en av sina platser i EU-parlamentet, men oddset att Piratpartiet ska få minst en plats har sjunkit från 8 till 1.62 gånger pengarna på bara några veckor. Framtiden ser därmed ljusare ut för Christian Engström som är partiets förstekandidat och redan sitter i Bryssel.

– Vi har fått in en hel del spel på EU-valet, något som lett till att bland annat oddsen på Fi och Piratpartiet har sänkts. Spelarna tror uppenbarligen att Fi har en realistisk chans och det går heller inte att räkna bort Piratpartiet, säger Jonas Nilsson, pressansvarig på Unibet.

Det mesta talar för att Vänsterpartiet, som idag har en representant i EU-parlamentet, kommer att få ytterligare en plats. Oddset för att Vänsterpartiet får skicka minst två kandidater till Bryssel ger 1.30 gånger pengarna.

Kristdemokraternas förstenamn Lars Adaktusson verkar däremot bli snuvad på en Brysselsejour. Oddset på att KD blir av med sin enda plats i EU-parlamentet står i 1.50. Skulle partiet lyckas bita sig kvar ger det 2.40 gånger pengarna tillbaka.

Pressmeddelande här.

Gå till Start