Nyheter om spel och spelbranschen sedan 2012

Hur äventyrar Svenska Spels omställning statskassan?

“Svenska Spel håller på med en gigantisk omställning lagom till det statliga spelbolaget 80-årsfirande i år. Bolaget ska bli hållbart och ansvarsfullt. Det riskerar att minska vinsten som går ner i finansminister Anders Borgs statskassa med en miljard per år.”

Så skriver Dagens Opinion, och summerar:

“Svenska Spel, statens kassaspelsko, ska alltså inte i första hand sträva efter lönsamhet.”

Bakgrunden till åsikterna är bland annat uttalanden från Olle Axelsson, kommunikationsdirektör på Svenska Spel. Han säger bland annat:
“Vi förstärker kraftfullt våra insatser när det gäller spelaransvar. Och vi mäter nu vår verksamhet i ansvar före vinst. Det innebär sannolikt att vi får ett tillfälligt inkomsttapp som är en kombination av nyinvesteringar och lägre intäkter.”
Läs hela artikeln här.
Gå till Start