Nyheter om spel och spelbranschen sedan 2012

Oddsen på nästa vd för SVT

Eva Hamilton aviserade för några veckor sedan att hon slutar som vd för SVT. Ingen person har hittills tillsatts på posten och spekulationerna om vem som ska ta över rodret fortsätter. Ska man tro Unibets odds så är det Johanna Frelin, nuvarande vd för utbildningsbolaget Hyper Island, som ligger bäst till. Frelin har tidigare varit både programdirektör och enhetschef på SVT.

Nyheten om att Eva Hamilton avgår som vd för Sveriges Television har hunnit bli några veckor gammal.  För närvarande har inget nytt namn tillsats och tillsvidare fortsätter Hamilton som högste chef i en övergångsperiod. Samtidigt som SVT:s ledning jobbar med att rekrytera en ny vd har spekulationerna om vem som ska ersätta Hamilton gått varma.

Spelbolaget Unibet presenterar nu oddsen på vem som tar över efter Hamilton.

– Listan tyder på att en internrekrytering ligger nära till hands eftersom en majoritet av de högst tippade namnen har eller har haft ledande befattningar på SVT. Det ser också ut som att Eva Hamilton kommer få en kvinnlig ersättare. Första manliga kandidat ligger först på fjärde plats i oddslistan, säger Jonas Nilsson, pressansvarig på Unibet.

Den nuvarande vd:n på utbildningsföretaget Hyper Island, Johanna Frelin, toppar listan och spelas till oddset tre gånger pengarna. Hon har tidigare varit programdirektör och enhetschef på SVT. Bland övriga toppnamn märks nuvarande programdirektören Lena Glaser som jobbat på SVT sedan 2001, Maria Groop Russel, nuvarande chef för SVTi och Albert Svanberg som i dagsläget är divisionschef.

Bland högoddsarna finns tidigare TV4-vd:n Jan Scherman som spelas till 25 gånger pengarna, vilket är samma odds som för Aftonbladets chefredaktör Jan Helin och Cecilia Beck-Friis, vice vd på TV4.  Skulle Robert Aschberg eller Göran Persson ta över posten som SVT-vd ger det 25 000 kronor tillbaka på en satsad hundralapp.

Gå till Start