Nyheter om spel och spelbranschen sedan 2012

ATG tillsätter ny marknadschef

Sten Andersen, 48 år, blir ny marknadschef för ATG. Sten tillträder den 19 maj och ersätter då Kent Öhlander som varit tillförordnad marknadschef.

sten_atg

Sten Andersen kommer närmast från OBH Nordica där han har haft rollen som marknads- och kommunikationsdirektör. Innan dess har Sten arbetat som vd på Grey som, bland annat på Stens initiativ, sedan blev INGO (efter sammanslagningen med Olgilvy).

– Jag är mycket glad att vi kunnat rekrytera Sten Andersen. Vårt manifest, som lanserades hösten 2013, pekar ut färdriktningen mot framtiden och arbetet är igång. Men för att uppnå målet måste vi kunna attrahera nya kunder och fler kunder och därför ger vi oss nu ut på en varumärkesresa. Kaptenen på den resan blir Sten som med sin breda erfarenhet av att jobba med starka varumärken och snabbrörliga konsumentprodukter är helt rätt person för jobbet som marknadschef. Den erfarenhet och kompetens som Sten besitter inom området kommer att bli mycket värdefull för ATG, säger ATGs vd Hasse Skarplöth i en kommentar.

Sten Andersen har lång erfarenhet både från köpar- och säljsidan inom reklambranschen. Han har bland annat varit vd inom kommunikationsbyrånätverket WPP i Sverige och varumärkesansvarig på Unilever.

– ATG är ett mycket intressant och sedan 40 år framgångsrikt företag som verkar i en bransch med stora framtida utmaningar. Jag har tidigare alltid arbetat för börsbolag och riskkapitalister, men ser nu fram emot att istället kunna ge högsta möjliga avkastning till trav- och galoppsporten, som äger ATG. Jag ser också fram emot den nära och unika kopplingen mellan sport och spel. Min uppgift blir att bidra till att vi levererar Sveriges mest engagerande spelupplevelse och mötesplats för både nuvarande och nya spelare. Om vi lyckas med det, kan vi bli störst i Norden och ännu fler människor kan få jobba med sitt favoritintresse hästsport, säger Sten Andersen.

Sten Andersen bor i Bromma utanför Stockholm bara ett stenkast från sin nya arbetsplats i Hästsportens Hus på Solvalla. Och hästbakgrund saknas inte.

– När jag var runt 20 spelade jag varje vecka på V65 som det hette då, tillsammans med mina lagkamrater i fotbollslaget. Intresset ökade allt eftersom och till slut blev jag delägare i en travhäst. Jag ser fram emot att åter odla mitt intresse för hästsporten.

Pressmeddelande här.

Gå till Start