Nyheter om spel och spelbranschen sedan 2012

23-åring anhållen – misstänkt för försök till matchfixning i Sverige

En 23-årig man från Sydsverige har anhållits misstänkt för mutbrott i samband med en match i Superettan i fjol. Det skriver DN den 23 april.

Enligt DN ska fallet gälla superettanklubben IFK Värnamo, som förra året polisanmälde att spelare i laget blivit utsatta för mutförsök inför en match mot Gais. Spelarna ska ha hotats, men vägrat att ta emot några pengar. Istället anmälde man händelsen till klubben som sedan tog ärendet vidare till SvFF som gjorde en polisanmälan.

DN skriver:

Fotbollsspelaren kom till Sverige från ett östeuropeiskt land 2010 och började spela på lägre nivå för att senare värvas till en division 1-klubb. Han har även representerat en annan klubb i samma division. Inför den här säsongen har han provspelat för flera klubbar, bland annat utomlands.

Under 2013 fällde SvFF fyra spelare i Gunnilse (division 3) för matchfixning. De dömdes till 24 respektive 18 månaders avstängning.

Gå till Start