Erik och Mackan tävlar i Bingolottos Upp till miljonen

Nu på söndag tävlar programledarduon Erik och Mackan i Bingolottos Upp till miljonen med Marie Serneholt som programledare.

Denna programledarduo ser vi vanligen i TV6 när de bockar av listor på saker man bör göra innan man dör eller testar sanningshalten i konspirationsteorier. Men på söndag står de framför programledaren Marie Serneholt. Redo att sätta sina kunskaper och allmänbildning på prov. Resultatet kommer att få stor betydelse för Sveriges fiskar och vatten.

erikochmackan

Under våren 2014 sänds tre specialprogram där kända par tävlar om att vinna lika mycket pengar till förmån för ett förbund som ligger dem varmt om hjärtat. När Erik & Mackan tillfrågades om att delta i programmet valde de att låta vinstpengarna gå till Sveriges Sportfiske- och Fiskevårdsförbund.

Vinstpengarna kommer Sportfiskarna att använda i fiskevård och på satsningen KlassDraget.  KlassDraget är ett projekt där skolklasser får komma ut på fiske- och naturupplevelser tillsammans med en lokal fiskeklubb.

Bingolottos Upp till Miljonen sänds på söndag 16 mars kl. 18.00 i TV4.

Bingolottos Upp till Miljonen är en frågesport i TV4 som produceras av tv-produktionsbolaget Eyeworks Sweden AB för Folkspel. Folkspel är föreningslivets egna spelbolag. Under de 22 år som de har verkat har de genererat 15,6 miljarder kronor till de 69 riksorganisationer som utgör dess medlemmar. Under 2012 tjänade Sveriges Sportfiske- och Fiskevårdsförbund och dess föreningar 545 000 kr. Den allra mest kända inkomstbringande produkten är Bingolotten.